Bez imalo muke

Kako da uklonite lak za nokte sa odeće, kose i nameštaja

Kod mrlja laka za nokte, brzina je najbitnija. Donosimo vam praktične savete kako da odstranite lak za nokte sa nezgodnih površina
Zanimljivosti
21:00h Autor:

Lak za nokte neretko osim na noktima završi na stolu, kosi ili na novim trapericama, no ne treba paničariti jer će jednostavni trikovi pomoći u skidanju ovih mrlja. Odstranjivač laka za nokte bez acetona pomaže kod mrlja na kosi i na tepihu, dok je za drvene površine bolji izbor lak za kosu, donosi Bellasugar.com.

Uklanjanje mrlja s drvenih površina
Mrlje na drvenim površinama najbolje skida lak za kosu. Dovoljno ga je pošpricati i ostaviti da deluje oko 20 sekundi pre nego što ga obrišete običnom krpom. U zavisnosti od veličine mrlje, postupak treba ponoviti i nekoliko puta. U ovom slučaju odstranjivač laka za nokte treba izbegavati jer će ostaviti još veću mrlju, a može i oštetiti lakiranu površinu drvenog stola. 

Uklanjanje laka s odeće
Sa odstranjivačem laka za nokte treba biti oprezan zato što ne reaguje uvek najbolje se tkaninama i bojama, pa ga je najbolje isprobati sa unutrašnje strane odeće. Nakon korišćenja odstranjivača, odeću treba odmah oprati. Odstranjivač može zameniti i lak za kosu, a u kod najtvrdokornijih mrlja pomaže hemijsko čišćenje. Kod mrlja od laka za nokte, brzina je najbitnija. Nakon što uđe u pore tkanine, teško ga je ukloniti. 

Uklanjanje laka s kose
Razmazani lak na kosi ukloniće odstranjivačem bez acetona, ali samo ako je mrlja još uvek vlažna. Ako se lak već osušio, pomoći će ulje ili regenerator za kosu. Dovoljno je jedan od tih preparata naneti na kosu, utrljati i ukloniti lak. 

Uklanjanje laka za nokte sa tepiha
Uklanjanje mrlja zavisi od boje tepiha. Za tepih svetle boje najbolji je izbor odstranjivač bez acetona, dok je za tamne nijanse bolji odabir lak za kosu ili alkohol. Odstranjivač može izbeliti boju, pa se umesto toga preporučuje na mrlju naneti alkohol, a nakon toga obrisati ga papirnim maramicama. Ako mrlje ne nestanu u prvom pokušaju, postupak ponovite sve dok tepih ne postane čist.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...