Za mnoge od njih niste znali

Šta sve možete sa vlažnim maramicama: 15 korisnih caka! (VIDEO)

Dobro je imati ih pri ruci u autu, a pogotovo kod kuće. Odlične su za uklanjanje fleka s nameštaja i zidova, brisanje prašine, ali i za brisanje mobilnog telefona

Porodica
21:33h Autor:
Šta sve možete sa vlažnim maramicama: 15 korisnih caka! (VIDEO)
Foto: Profimedia

1. Za skidanje šminke - kad vam ponestane losiona, ulja ili micelarne vode, vlažne maramice skinuće i najtvrdokorniju šminku. Ako imate maramice za bebe, još bolje, one su još nežnije za kožu i često su obložene mekanim filmom i dodatim vitaminima.

2. Za smirivanje naelektrisane kose - ako morate negde da se pojavite i izgledate savršeno, ili jednostavno mrzite naelektrisanu kosu, vlažne maramice će pomoći. Samo lagano njima pređite preko kose i ona će se smiriti i spustiti. Pazite da ne preterate da ne biste dobili mastan izgled kose.

3. Za čišćenje fleka - s odeće, nameštaja ili tepiha. Gotovo da nema mrlje koju ove maramice neće očistiti.

4. Za brisanje prašine - vlažne maramice možete da stavite na krpu za brisanje kako bi vam bilo lakše. Tako ćete rešiti više stvari odjednom, i prašinu i postojeće mrlje.

5. Za kovrdžanje kose - ako nemate figaro ili uvijače, umotajte vlažnu maramicu oko pramena kose i zavežite je. Ostavite tako preko noći i dobićete lepe lokne.

6. Za brisanje voštanih bojica - vlažne maramice odlično će skinuti masne boje sa zida, ali to neće učiniti one vrste "prirodnijih" bebi maramica. Za to su ipak potrebne hemikalije.

7. Za čišćenje cipela - u brzini će očistiti sve nečistoće s obuće i učiniti je sjajnom.

8. Uklanja mrlje od dezodoransa - lagano maramicom trljajte mrlju dok je ne očistite. Za teže fleke, najpre očistite vlažnom maramicom, pa ubacite u mašinu za veš.

9. Čiste kontrolnu ploču auta i volan - dobro ih je držati u autu i ako jedete u njemu, pa da možete odmah očistiti eventualne mrlje. Odlične su i za čišćenje okorele ptičjeg izmeta.

Sipao pesak u čarapu, pa stavio u auto: Razlog će vas oduševiti! (VIDEO)

foto: Shutterstock

10. Za čišćenje stolova u restoranima brze hrane. Ako imate malu decu, ovo će vam biti od velike pomoći jer želite da ih zaštitite od mogućih infekcija, a zbog velike frekvencije ljudi, radnici često ne stignu da počiste stolove pre nego što dođu novi gosti.

11. Za čišćenje veštačkog cveća - ono je pravi skupljač prašine, a ove maramice vam mogu olakšati njihovo čišćenje nabrzinu.

12. Za fleke od boje - ukoliko krečite zidove i boja vam kapne tu i tamo na parket, ove maramice će ih odlično očistiti.

13. Za skupljanje dlaka s ljubimaca - jednostavno maramicom pređite preko ljubimca i pokupite dlake.

14. Za uklanjanje boje za kosu s lica - nakon farbanja kose, neretko nam boja ostane na čelu ili na ušima. Bebi maramice skinuće je za čas.

15. Za brisanje mobilnog telefona, laptopa i tableta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs