Uverite se sami

Pomešala je sirće i vodu: Niste ni svesni šta sve možete ovim čudesnim sredstvom!

Nema udisanja štetnih hemikalija kao kod mnogih preparata koje možete da pronađete u prodavnicama, a pritom će vas rezultati oduševiti
Porodica
09:22h Autor:
Pomešala je sirće i vodu: Niste ni svesni šta sve možete ovim čudesnim sredstvom!
Foto: Thinkstock

Radi se o belom sirćetu za koji mnogi kažu da je gotovo čudotvoran. Odličan je za lepotu tela, ali i za čistoću kuće. Osim toga, prirodan je pa nema udisanja štetnih hemikalija kao kod mnogih preparata koje možete da pronađete u prodavnicama.

Ovo je 7 super trikova sa sirćetom:

1. Ubija korov - vrtlari kažu da je belo sirće savršeno prirodno sredstvo za uklanjanje korova ili neželjene trave iz bašte. Dovoljno je da ga pošpricate na određeno područje, i to je sve.

2. Daje kosi svilenkastu mekoću - za lepu, mekanu i sjajnu kosu pomešajte sirće i vodu u razmeri 1:2. Nanesite to na kosu, ostavite deset minuta, pa isperite toplom vodom.

Jabukovo sirće pomešajte sa 2 sastojka: Prašina se više neće skupljati u kući! (RECEPT)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Neutrališe smrad od cigareta - jednostavno ulijte sirće u činijicu i stavite u deo sobe u kojem se oseća smrad, neutralisaće ga.

4. Dezinfikuje kupatilo - osim što dezinfikuje razne površine, sirće ima svojstvo izbeljivanja, pa je odličan izbor za čišćenje kupatila i toaleta. Stavite u bočicu sa raspršivačem sirće i vodu u razmeri 1:2 i pošpricajte po površini koju čistite.

Zašto treba da stavite novčić u zamrzivač pre odlaska iz kuće: Genijalan trik!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

5. Uklanja mrlje sa poda i tepiha - kod mrlja na podu pomešajte dva litra vruće vode sa čašom sirćeta i time operite pod. Ako se radi o mrljama na tepihu, tada sipajte malo sirćeta direktno na mrlju, pa preko toga stavite malo deterdženta. Ostavite da se osuši, pa istrljajte četkom.

6. Lak na noktima traje duže - sve što treba da uradite je da držite prste u sirćetu deset minuta pre lakiranja noktiju. Lak će trajati duže nego inače.

7. Uklanja mrlje od znoja - Stavite sirće direktno na majicu, na mesto gde se pojavila mrlja od znoja i ostavite tako desetak minuta. Potom isperite majicu u toploj vodi.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs