Vremena nikad dosta

Ubrzaj pripreme: Kako da ne kasniš na posao?

Ukoliko ste od onih koji radni dan često počinju kašnjenjem na posao, dajemo vam kratak vodič kako da se otarasite te loše navike
Lifestyle
13:04h Autor:
Ubrzaj pripreme: Kako da ne kasniš na posao?

Ustaješ sve ranije i ranije, a nikako da stigneš na posao na vreme? Ako si jedna od onih koje kasne bez obzira na to koliko rano počinješ sa spremanjem, probaj neke od ovih saveta.

1. Nemoj da se meškoljiš u krevetuJoš 5 minuta brzo se pretvori u još 10, i pre nego što uopšte uspeš da uhvatiš malo sna, već debelo kasniš. Nemoj ignorisati budilnik i tražiti još 5 minuta. Ustani odmah i kreni u akciju.2. Ne okolišajJednom kada ustaneš iz kreveta, zaboravi na sporo hodanje stanom i kukanje zbog toga što moraš na posao. Pomiri se sa činjenicom da moraš, i kreni da obavljaš korisne stvari.3. Pospremi sve veče preNeuredna kuhinja i razbacane stvari samo će ti dodatno otežati pripremanje doručka, a uvek možeš da odvojiš 10 minuta pre spavanja i organizuješ sve šta treba.4. Šta ćeš obući?Večna borba sa ormarom razlog je zbog kojeg mnoge žene kasne na posao, a stvar je tako jednostavna: Odaberi šta ćeš da obučeš pre spavanja, i jednostavno se drži te odluke.5. Odmah u odeću za posaoUmesto da se pri buđenju obućeš u outfit koji nosiš po kući, skrati vreme presvlačenja i odmah obuci ono što ćeš nositi na posao. I pidžama dolazi u obzir, ukoliko ti je u njoj kompotnije, pa da se pred sam izlazak iz stana obučeš.6. Coffee to goUkoliko nemaš vremena da sediš i piješ kafu ujutro u stanu, odluči se za termos. Kafu možeš da piješ i usput, a umesto da je srčeš 20 minuta u stanu, prespi je u termos i kreni ranije.7. Pripremi torbuKljuč od stana, rokovnik, punjač za laptop... Sve ovo možeš spakovati u torbu pre spavanja i samo je pokupiti na izlasku ujutro. Umesto da tražiš gde si šta ostavila, uvek budi sigurna gde su ti stvari.

Jutarnje ulepšavanje takođe oduzima vremena. Međutim, sve je u dobroj organizaciji. Kako da se za 5 minuta našminkate, pročitajte ovde.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs