DOBILI MASNE SUME NOVCA NA LUTRIJI, A ONDA JE USLEDIO PAKAO ŽIVOTA: Hvataju se za glavu i pitaju šta im je ovo trebalo

Ko zapravo zaista zaslužuje da dobije novac osvojen na lutriji?

Zanimljivosti
Autor:
DOBILI MASNE SUME NOVCA NA LUTRIJI, A ONDA JE USLEDIO PAKAO ŽIVOTA: Hvataju se za glavu i pitaju šta im je ovo trebalo
Foto: Gibson Blanc / Alamy / Alamy / Profimedia

Bivši par iz Spaldinga u Velikoj Britaniji, Šarlot Koks i Majkl Kartlidž upleten je u gadan rat oko toga ko zaslužuje isplatu od milion funti koja će nekome promeniti život.

Konfuzija je nastala nakon što su se prethodni vlasnici lutrije složili da par treba da podeli novac, ali novi vlasnici lutrije koji su u međuvremenu postali, su nekoliko nedelja kasnije napravili zaokret i izjavili da je Šarlot jedini pobednik.

"Znam da je sa njenog računa uplaćeno, ali bi novac trebao da bude podeljen na pola iz moralnih razloga", rekao je oštećeni Majkl Kartlidž.

Majka jednog deteta se zabavljala sa Majklom tri meseca, kada su spontano jednog petka uveče osvojili srećnu karticu.

Par
foto: Gibson Blanc / Alamy / Alamy / Profimedia

Na Majklov predlog, uzeli su nekoliko kartica za struganje koje su koštale oko pet funti.

Majkl (39), koji je u to vreme živeo sa Šarlot, viđen je na kameri kako prenosi novac na njen račun. Zbog lošeg signala gotovinu nije mogao da podigne, a njen novac nije prispeo sve dok par nije stigao kući, što znači da je ona sama kupila karte na šalteru.

Zinuli su kasnije te noć kada je jedna od greb-greb kartica otkrila ogroman dobitak od milion funti.

Majkl je tvrdio da je par odmah počeo da planira kupovinu nove kuće, gledajući skupocene motore i sanjajući o luksuznim odmorima.

Ali nedeljama nakon njihove pobede, dobio je poruku "iz vedra neba" od Šarlotinog prijatelja u kojoj je tražio da se iseli.

Šarlot je rekla za britanski list "San", "Kupila sam karticu. Nije mi prebacio novac."

Izvori bliski njoj insistiraju na tome da njen bivši dečko "nema pravo" na novac jer je platila dobitni listić. Dodali su "Milion funti nikada nisu doneli toliko bede. Upropastio im je poslednja tri meseca".

Drugi blizak izvor je dodao "Ne možete da verujete ni u jednu reč koju taj čovek kaže. Ovo je upropastilo poslednja tri meseca njoj i njenoj porodici. Tokom celog Božića nije izazvalo ništa osim lošeg raspoloženja."

"Majk nema pravo na ovaj novac. On nije fina osoba. Šarlot je pobedila, platila je karticu i ogrebala tiket."

Međutim, ljutiti Majkl obećao je da će preduzeti pravni postupak ako ne vidi ni novčić. Inženjer bezbednosti je uporan da ima pravo na polovinu džekpota jer Šarlot "ne bi dobila bez" njega.

Rekao je: "U šoku sam. Mogu otvoreno da priznam da tu karticu ne bismo dobili bez Šarlot, ali ni ona je ne bi dobila bez mene. "Znam da je njen bankovni račun to platio, ali moralno bi trebalo da košta 50-50. Otac jednog deteta priznao je da je počeo da prenosi novac na šalteru, ali je Šarlot kupila dve karte na svojoj kartici".

Par
foto: Gibson Blanc / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon što su pobedili, Majkl je rekao "Nismo mogli da verujemo. Bili smo u stanju šoka. Bilo je stvarno ludo." Takođe je rekao da je manje od sat vremena kasnije potvrda o novcu koji je poslao Šarlot iskočila na njegovom telefonu. Majkl tvrdi da je "sve išlo dobro" nakon velikih vesti, uz proslave i razgovore o zajedničkoj kupovini kuće.

"Razgovarali smo o kupovini nove kuće. I želela je novi auto, ništa otmeno, Kiju ili nešto lepo", objasnio je on.

Tvrdio je da je Šarlotino ime na poleđini kartice, ali su se dogovorili o zajedničkom računu. Sastanak sa lutrijskom kućom je čak bio organizovan nedeljama nakon pobede.

Međutim, Majkl je bio šokiran kada je njegova devojka tada "napustila kuću i više se nije vratila". On je uzeo pobedničku kartu sa sobom. "Od tog trenutka stvari su počele da se pogoršavaju" rekao je on.

"Znao sam da nešto sprema. Pomislio sam- o, idemo. Ostavila je karticu kod kuće pa sam je uzeo i otišao kod mame."

Majkl je dao karticu osoblju lutrije 21. novembra i oni su počeli da pregledavaju snimke para koji su kupili kartu.

"Razgovarali su i sa ženom u radnji i ona je to podržala. Koliko sam znao nakon ovoga, dogovoreno je da ćemo to podeliti", dodao je Majkl.

Dana 25. januara zvaničnik lutrije je saopštio Majklu da je on dobio. Međutim, 10. februara, novi vlasnik lutrije je poslao Majklu poruku u kojoj se navodi da on ne ispunjava uslove za pobednika.

Par
foto: Gibson Blanc / Alamy / Alamy / Profimedia

Rekao je "Spreman sam da se borim za to kako bih bio siguran da mi se isplati ono što mi duguju. Naročito nakon što se prethodni vlasnik složio sa ovim. Sada je novi vlasnik preuzeo, oni su napravili potpuni preokret."

Novi vlasnik lutrije je izjavio da samo ime napisano na poleđini karte može preuzeti nagradu.

Saopšteno je da: "Nacionalna pravila lutrije za igre sa greb karticama jasno pokazuju da samo jedna osoba može biti vlasnik kartice i da samo osoba čije su ime i adresa napisani na poleđini pobedničke kartice može da zatraži nagradu.

"To znači da se nagrada može isplatiti samo jednoj osobi i to se uvek jasno saopštava podnosiocima nagrada.

"Kada podnosilac zahteva pristane da podeli nagradu sa drugim stranama nakon što je nagrada isplaćena, uvek preporučujemo da se sačini pravni sporazum između zainteresovanih strana.

Šta će se na kraju desiti i kome će novac pripasti, trenutno ostaje nepoznato. Ukoliko Majkl bude tražio pravdu na sudu, ovaj proces će potrajati mnogo duže.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs