POLICIJA JE NAŠLA DEVOJČICU NAKON 6 GODINA OD OTMICE: Kada se njeno lice pojavilo na NETFLIKSU telefon je počeo da zvoni

Zamislite da jedna Netfliksova serija može da reši misteriju otmice staru šest godina? To se i dogodilo ove godine kada je pronađena mala Kajla koju je otela rođena majka

Zanimljivosti
12:26h Autor:
POLICIJA JE NAŠLA DEVOJČICU NAKON 6 GODINA OD OTMICE: Kada se njeno lice pojavilo na NETFLIKSU telefon je počeo da zvoni
Foto: Center for Missing Children / Planet / Profimedia

Kajla Unbehaun je nestala kada 4. maja 2017. godine kada je imala devet godina. Punih šest godina se o devojčici ništa nije znalo sve dok se njena fotografija nije pojavila u Netfilksovoj seriji "Nerešene misterije" o roditeljskim otmicama.

Kompjuterski obrađena fotografija je prikazivala kako bi devojčica mogla da izgleda nakon šest godina.

Nakon ovog serijala, gledaoci su prepoznali Kajlu u jednoj trgovini, pa su prijavili policiji. Vrlo brzo policija je ušla u trag Kajli, a onda su saznali da ju je otela vlastita majka koja nije imala starateljstvo nad njom, te da ju je zlostavljala svih tih godina, prenosi Jutarnji.hr

Heder
foto: Asheville PD / Planet / Profimedia

Kako je nestala mala Kajla?

Kada su se majka i otac razveli, dete je pripalo ocu. Majka je jednog dana uzela devojčicu da sa njom provede dan, ali je nije vratila ocu. Bilo je to 4. maja 2017. godine i od tada se njima dvema gubi svaki trag.

Heder, Kajlina majka od tog momenta briše sve naloge na društvenim mrežama, a mobilni telefon joj postaje nedostupan.

Otac prijavljuje nestanak devojčice, a za otmicu je optužio majku. Od 2017. godine policija traga za majkom i detetom, ali bezuspešno.

Punih 6 godina o detetu nije bilo ni traga ni glasa, sve dok njena fotografija i priča o otmici nije izašla u serijalu Netfliksa.

Na nešto manje od 5 sekundi na ekranu je bila prikazana fotografija male Kajli u momentu kada je nestala, tj. kada je imala 9 godina i digitalno obrađena fotografija koja prikazuje kako možda devojčica izgleda 6 godina kasnije.

Na svu sreću, ovo je urodilo plodom i jedna osoba je primetila Kajli i njenu majku u trgovačkom centru u Severnoj Karolini. Nakon što je slučaj prijavljen policiji, nadležne vlasti su vrlo brzo ušle u trag Heder i Kajli.

Kajli je sada vraćena svom ocu, a njena majka je puštena iz zatvora uz usovnu kaznu od 25.000 dolara. Heder od tada ne sme da priđe ćerki na 300 metara.

(Stil/ jutarnji.hr)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs