"IMALA SAM 9 GODINA KAD SAM OTETA I SILOVANA DOK SAM SE VRAĆALA IZ ŠKOLE": Samo jedna stvar izvukla joj je ŽIVU GLAVU

Devojčica koja je pobegla svom otmičaru i silovatelju, ispričala je kako je uspela da izbegne smrt.

Lifestyle
Autor:
"IMALA SAM 9 GODINA KAD SAM OTETA I SILOVANA DOK SAM SE VRAĆALA IZ ŠKOLE": Samo jedna stvar izvukla joj je ŽIVU GLAVU
Foto: Printscreen Youtube/ Unseen

Godine 2003, Dženet Tamaio bila je jedna od nesrećnih devojčica kada je kidnapovana. Međutim, devetogodišnjakinja uspela je da ostane hlada i na taj način preživi. Ispričala je šta se desilo i tako svoje otmičare poslala u zatvor.

6. juna 2003. Dženet se vraćala kući iz škole kada ju je muškarac pratio do njene kuće u Kaliforniji. Kada su njeni majka i brat ubrzo nakon toga stigli u kuću, on ih je oboje žestoko pretukao, stavio devojčici lisic i onesposobio je, staveći je u kutiju, a potom na zadnje sedište svog automobila.

Dok je policija tragala, njeni roditelji su se molili. Stručnjaci kažu da ako otmičar namerava da ubije žrtvu, ubistvo će se dogoditi u prvih nekoliko sati nakon otmice.

Dženet Tamaio
foto: Printscreen Youtube/ Unseen

Dženet je odvedena u kuću i vezana lisicama u spavaćoj sobi na drugom spratu. Muškarac je pretio da će ubiti devojku i seksualno je zlostavljao dva dana.

Devojčica je kasnije ispričala da je bila uplašena, ali njeni postupci pokazuju da je i ona bila hladnokrvna i snalažljiva. Znala je da ne može da mu pobegne fizičkom silom, rekla je Krisu Kuomu 2005. godine, pa je odlučila da ga nadmudri.

"Morala sam da dobijem njegovo poverenje", rekla je.

Izgradnja poverenja sa svojim otmičarem

"Ubice često dehumanizuju svoje žrtve", rekao je zamenik okružnog tužioca okruga Santa Klara, Met Braker, koji je vodio slučaj. Dženet bi se mogla održati u životu razgovarajući sa svojim otmičarem.

"Na svakom koraku, nije bila samo tiha, nije bila uplašena do te mere da nije pričala... Nastavila je da komunicira do tačke kada je za njega postala prava osoba", rekao je on.

Dženet je rekla da je bilo teško razgovarati sa svojim otmičarem.

"Zaista sam samo hteo da ga udarim i ubijem!". Međutim, ona kaže da se prema njemu ponašala kao prema "normalnom" ljudskom biću i da je njen plan počeo da funkcioniše.

Ubrzo joj je skinuo lisice i pustio je da slobodno šeta po kući, a Dženet je nastavila da gradi poverenje sa njim. Pričala mu je o svojim planovima za budućnost i ljubavi prema porodici.

Kada joj je dozvolio da gleda TV, Dženet je dobila ideju.

"Čula sam da testiraju zečeve i druge ljude na astmu. Odlučila sam da kažem da imam astmu i bolest", rekla je ona. Rekla je svom otmičaru da će umreti bez lekova. Vlasti nisu sigurne da li je Dženetina priča o astmi dirnula njenog otmičara, ali ubrzo nakon što mu je to ispričala, ostavio ju je na uglu ulice i pustio da ode.

Policija je pokupila Dženet i odvela je na medicinsku negu, a ubrzo se ponovo spojila sa porodicom. Međutim, preživlajvanje traume je tek usledilo.

Setila se svakog poteza njenog otmičara nakon što ju je stavio u svoj auto, a ona je odvela policiju nazad u njegovu kuću.

"Bila je silovana, vezana", rekao je Braker. "Preživeti to i setiti se gde su bila skretanja, koliko su bila - to je samo neverovatan čin."

Policija je zatekla Davida Montijela Kruza, tada 26-godišnjaka, kako se spremao da pobegne kada su stigli. Dženetino svedočenje na sudu pomoglo mu je da bude osuđen, a sudija je Kruza osudio na više od 100 godina zatvora.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs