NIJE SPAVAO 60 GODINA A LEKARI NEMAJU OBJAŠNJENJE: Svaku noć ovaj nesrećni čovek radi istu stvar jer ne može da zaspi

Izmereno satima budnog čoveka on je najstariji čovek koji je ikada živeo jer je proživeo više života od bilo koga na svetu.

Zanimljivosti
12:14h Autor:
NIJE SPAVAO 60 GODINA A LEKARI NEMAJU OBJAŠNJENJE: Svaku noć ovaj nesrećni čovek radi istu stvar jer ne može da zaspi
Čovek nije spavao 60 godina a lekari nemaju objašnjenje, Foto: printscreen/youtube/ Drew Binsky

Da li možete da zamislite da ne spavate tri dana ili celu nedelju ? Stvari postaju još luđe jer ovaj čovek tvrdi da nije spavao 60 godina.

Ovo zvuči gotovo nemoguće, međutim Taj Ngok (80) farmer iz Vijetnama tvrdi da nije spavao upravo šest decenija.

Dramatična promena u njegovom životu dogodila se 1962. godine u vreme Vijetnamskog rata. Čovek se jednog dana probudio i više nije mogao da zaspi.

Nesanica
foto: printscreen/youtube/Drew Binsky

Poznati jutjuber, Dru Binski, posetio je Ngoka pre nekoliko meseci i objavio intervju s njim. On je želeo da sazna kako farmer provodi svoje vreme.

Putovao sam do malog sela na jugu Vijetnama kako bih ga pronašao, proveo noć s njim, video da li spava”, objasnio je.

nesanica
foto: printscreen/youtube/Drew Binsky

Farmer je naglasio da ne zna uzrok višedecenijske nesanice. Tvrdi da je odlazio kod lekara, ali da oni nemaju objašnjenje, prenosi LadBible.

S vremena na vreme, Ngok popije malo više pirinčanog vina kako bi “isključio” mozak. Desi se da zadrema sat-dva ali to je to.

On svake noći legne u krevet, ali san jednostavno ne dolazi na oči. I dok drugi spavaju, provodi vreme u radu i pravljenju vina.

Nesanica
foto: printscreen/youtube/Drew Binsky

Ngok je u intervjuu pozvao ljude da mu pomognu ukoliko misle da imaju rešenje. Jutjuber smatra da je njegovo stanje možda posledica šoka koji je doživeo u vreme Vijetnamskog rata, prenosi Telegraf.rs

Pokrenula se lavina komentara na ovu temu gde su ljudi pokušavali da ustanove šta se to dešava sa ovim čovekom a jedan od njih je napisao:

"Fascinantno je kako on može normalno da funkcioniše bez sna. Čak i ako spava nekoliko minuta ili 2 sata, to svakako nije dovoljno za normalnu odraslu osobu. Vaše telo bi bilo malaksalo i osećali bi konstantne vrtoglavice. To je neverovatno i tužo u isto vreme. Možda ste u pravu, rat ga je učinio ovakvim, a činjenica da još uvek ne želi da kaže zašto je veoma srceparajuća. Ko zna šta je sirotan doživeo, on zaslužuje da čvrsto spava i odmara posebno u njegovim godinama" , zaključuje ovaj čovek.

Drugi dodaje: „Izmereno satima budnog čoveka, ovaj čovek je najstariji čovek koji je ikada živeo. Proživeo je više života od bilo koga na svetu.“

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs