KENDI MONTGOMERI

SPETLJALA SE SA MUŽEM PRIJATELJICE, PA JE RASKOMADALA SEKIROM: Istinita priča pretočena u novu seriju ledi krv u žilama

Nova serija koja je pre nekoliko nedelje počela da se prikazuje na HBO striming platformi zasnovana je na istinitom događaju koji je potresao Ameriku.

Zanimljivosti
Autor:
SPETLJALA SE SA MUŽEM PRIJATELJICE, PA JE RASKOMADALA SEKIROM: Istinita priča pretočena u novu seriju ledi krv u žilama
Elizabet Olsen u seriji "Ljubav i Smrt", Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Užasavajuća istinita priču o Kendi Montgomeri opisana je do svakog detalja u novoj seriji koja se prikazuje na HBO striming platforni pod nazivom "Ljubav i smrt."

Elizabet Olsen glumi ženu koja je ubila svoju prijateljicu i komšinicu sekirom.

Slučaj ubistva potresao je gradić Vajli u Teksasu i od tada je bio inspiracija za ovu uzbudljivu seriju od koje ćete teško moći da se odvojite.

Ko je Kendi Montgomeri?

Kendi se smatrala „normalnom prigradskom domaćicom“. Bila je udata za čoveka po imenu Pet Montgomeri i zajedno su imali dvoje dece, sina i ćerku.

Godine 1977, Kendi i njena porodica preselili su se u Vajli gde su živeli u njenoj „kući iz snova na selu“. Dok se činilo da Kendi i Pat imaju savršen život, ona je svoj brak smatrala „veoma dosadnim“ i čeznula je za nečim više.

Nakon što se skrasila u njihovom novom domu, Kendi je počela da pohađa Metodističku crkvu u Lukasu, za koju Tekas Montli kaže da je bila „centar [njenog] univerzuma“. Tokom crkvene službe prvi put je upoznala Beti i njih dve su postale bliske prijateljice.

Ko je Beti Gor?

Kao i Kendi, Beti je bila žena i majka u predgrađu Dalasa. U januaru 1970. udala se za Alana Gora. Kada im se rodilo prvo dete, Alan se zaposlio u proizvodnom konglomeratu pod nazivom "Rockwell International". Ona je dugo patila od postporođajne depresije i nije volela kada joj je muž odstutan. Godine 1976, Beti se zaposlila kao predavač u osnovnoj školi „ali nije dugo ostala na njemu“.

Beti je odlučila da bi njih dvoje trebalo da pokušaju da dobiju drugo dete. Počela je da planira trudnoću „tačno do nedelje kako bi se beba rodila usred leta i da ne bi morala da se odmara od nastave“. Ovo je navodno učinilo Alana ljutim, jer je osećao da je njihov seks postao „potpuno mehanički“. Kako je njegov brak sa Beti postao naporan, on i Kendi su se zbližili nakon susreta na odbojci u crkvi 1978. godine.

Da li su Kendi Montgomeri i Alan Gor imali aferu?

Tokom crkvene odbojkaške utakmice u leto 1978, Kendi i Alan su se bukvalno zaleteli jedan u drugog dok su oboje pokušavali da skoće na istu loptu. Prema zapisima, Kendi je mislila da Alan "miriše seksi" i počela je da mašta o aferi sa njim. Jedne noći nakon horske vežbe, Kendi je prišla Alanu sela u njegov auto i ​​rekla da je mnogo razmišljala o njemu i da želi da zna da li je on smatra privlačnom.

Alan je u početku odbio ponudu, napominjući da je Beti upravo ponovo zatrudnela i da bi to „bilo nepravedno prema njoj“, ali nedugo zatim ju je poljubio.

Nekoliko meseci kasnije, ponovo su se sreli na Kendinom 29. rođendanu gde su razgovarali o detaljima afere, uspostavljajući pravilo da će, ako bilo ko od njih počne da se „emotivno vezuje“, prekinuti vezu. Zvanično su započeli vezu 12. decembra 1978. i veza je trajala nekoliko meseci.

Dok se Kendi navodno osećala krivom što je prevarila Pat, nikada se nije osećala neprijatno u blizini Beti, pa joj je čak i priredila žurku povodom rođenja deteta. Kendi i Alan su nastavili aferu čak i nakon što se Beti porodila u julu 1979. godine, ali su ubrzo nakon toga Alan i Beti odlučili da rade na svom braku i Alan je prekinuo svoju vezu sa Kendi. Stvari su se konačno pogoršale u leto 1980.

Šta se dogodilo one noći kada je Beti Gor ubijena?

U petak, 13. juna 1980. godine, Alan je bio na poslovnom putu i ​​zabrinuo se kada Beti nije odgovarala ni na jedan njegov poziv. Zamolio je komšiju da je proveri, ali Beti nije odgovorila. Zatim je pozvao Kendi, koja je u to vreme čuvala njihovu ćerku Alisu, i ona ga je uverila da je Beti dobro.

Međutim, nakon još nekoliko pokušaja da stupi u kontakt sa Beti, Alan je postao zabrinutiji. Nekoliko sati kasnije, komšija je ušao u kuću Gorovih i pronašao njihovu ćerku u svom krevetiću i "okeane krvi" koji vode do vrata pomoćne sobe.

Komšija je obavestio Alana da je Beti mrtva, pretpostavljajući da je upucana.

Uznemiren, Alan je ponovo nazvao Kendi oko 23,30 obaveštavajući je o Betinoj smrti i pitajući da li može da nastavi da čuva Alisu. Ona je pristala i kasnije se slomila plačući u Patinom naručju.

Sledećeg jutra policija je prijavila da je Beti ubijena sekirom i da su u kući pronašli krvavi otisak stopala. Kada je saznala ovu vest, Kendi je isekla svoje gumene sandale, što je, prema tužiocima, učinjeno kako bi se uništila svaka sumnja na osnovu šare na tabanima.

Koje zločine je počinila Kendi Montgomeri?

Kao poslednja osoba koja je videla Beti živu, Kendi je postala glavni osumnjičeni za njeno ubistvo. Policija ju je ispitivala nekoliko puta, i iako je njen alibi delovao neprovereno, sve se promenilo kada je Alan priznao da je imao aferu sa Kendi, dajući policiji motiv za ubistvo.

Kendi je uhapšena i optužena za ubistvo, što je ona negirala. Kasnije je puštena uz kauciju i dobila je punu podršku njihove crkve. Kendi je unajmila advokata iz svoje crkve, Dona Kraudera, da je zastupa.

Don je kasnije angažovao psihijatra i kliničkog hipnotizera po imenu dr Fred Fason da otkrije Kendina sećanja iz te noći. Kroz nekoliko sesija hipnoze, Fred je rekao da je otkrio da je Kendi pretrpela traumu iz detinjstva, što je dovelo do njenog besa kao odrasle osobe. Takođe je bio u stanju da sastavi šta se dogodilo u noći Betinog ubistva, što je Kendi kasnije ispričala tokom njenog suđenja u oktobru 1980. godine, gde se izjasnila da je ubila Beti u samoodbrani.

Tokom svog svedočenja, ona je navela da se u petak, 13. juna 1980. godine, Beti suočila sa Kendi zbog njene afere sa Alanom. Kada je Kendi priznala aferu, tvrdila je da je Beti ušla u njenu pomoćnu prostoriju da zgrabi sekiru, kojom ju je Beti napala. Kendi je rekla da je na kraju preuzela kontrolu nad sekirom i udarila Beti dok su njih dve nastavile da se bore. U činu besa, Kendi je udarila Beti 41 put.

Da li je Kendi Montgomeri otišla u zatvor?

Kendi je svedočila tog petka, a do sledeće srede porota je saslušala poslednje argumente i istog dana donela presudu. Na kraju, Kendi je proglašena nevinom i zato nije služila zatvorsku kaznu za ubistvo Beti Gor.

Gde je Kendi Montgomeri sada?

Kendi se drži daleko od očiju javnosti još od suđenja, iako se zna da su se ona i Par posle nedelju dana od presude preselili u Džordžiju da bi bili bliže njenim roditeljima, gde je počela da radi kao sertifikovani porodični savetnik. Takođe je objavljeno da su se Kendi i Pat rastali četiri godine nakon suđenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs