INFLUENSERI NISU DOBRODOŠLI U OVO BAJKOVITO MESTO: "Dođu da se slikaju, blokiraju put i zagađuju okolinu"

Osim gužve i upada na privatni posed, komšije se brinu kako bi im stigla pomoć u eventualnim hitnim slučajevima, kada bi tim putem zakrčenim vozilima turista, trebalo da prođu vatrogasci ili Hitna pomoć

Lifestyle
Autor:
INFLUENSERI NISU DOBRODOŠLI U OVO BAJKOVITO MESTO: "Dođu da se slikaju, blokiraju put i zagađuju okolinu"
Metso u kojem influenseri nisu dobrodošli, Foto: Shutterstock

Stanovnici naselja Pomfret u Vermontu potpisali su peticiju da se zatvori put koji vodi do farme "Uspavana dolina", jer im je dosta turista i influensera koji dolaze tu samo da bi se slikali, a usput ostavljaju đubre i zagađuju okolinu.

Farma je zapravo privatni posed i nije zvanična turistička destinacija, ali to ne sprečava turiste da naprave kilometarske automobilske kolone na putu koji vodi ka ovom prelepom mestu, kako bi se fotografisali u magičnim prirodnim predelima.

"Ljudi se stalno povjavljuju, šetaju po ovom privatnom posedu, obavljaju nuždu pored puta i na samoj farmi", kaže jedan od stanovnika Majk Doten za Today i dodao da komšije i on viđali ljude koji dođu, postave kabine za presvlačenje i onda se fotografišu u različitim odevnim kombinacijama.

Osim gužve i upada na privatni posed, komšije se brinu kako bi im stigla pomoć u eventualnim hitnim slučajevima, kada bi tim putem zakrčenim vozilima turista, trebalo da prođu vatrogasci ili Hitna pomoć.

Koliko im je stalo da spreči masovno posećivanje ovog mesta govori i činjenica da su meštani pripremili novac da pokriju troškove zatvaranja puta.

Inače, ovakav potez ne bi bio presedan; baš naprotiv. Halstat u Austriji, "kraljevina" iz diznijevog hit crtaća Frozen, godišnje privlači više od milion turista. To je navelo oko 750 meštana da blokiraju put koji vodi u ovo mesto.

Takođe, svako ko se zaputi u Veneciju u Italiji mora da plati 5 evra dnevnu taksu, dok Portofino naplaćuje 300 ddolara kaznu svakome ko se predugo zadrži na mestima predviđenim za fotografisanje.

Bonus

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs