DOKTORKA OTKRIVA 6 PRAVILA UZ KOJA MOŽEMO DOČEKATI DUBOKU STAROST: Ona ima 102 godine, a nema vitalnije starice od nje

Doktorka koja ima 102 godine ortkriva pravila za duboku starost, kojih se ona ceo život pridržava.

Zanimljivosti
Autor:
DOKTORKA OTKRIVA 6 PRAVILA UZ KOJA MOŽEMO DOČEKATI DUBOKU STAROST: Ona ima 102 godine, a nema vitalnije starice od nje
6 pravila za duboku starost, Foto: Printscreen Youtube/ ARIZONAINTERFAITHMOVEMENT

Saveti poznate doktorke koja je živela preko sto godina mnoge su oduševila, a korisni su za razvoj i zdravlje mozga. Međutim, ona nije jedina doktorka koja je doživela stotu. Naime, doktorka Gladis MekGeri poznata je kao "majka holističke medicine", ima 102 godine i veoma zanimljivu rutinu.

Uprkos tome što je u dubokoj starosti, doktorka Gladis je još uvek fizički aktivna, vozi čak i tricikl, a svojim primerom motiviše i druge ljude da rade isto i da žive zdravo.

- Moji dani su prilično jednostavni: ujutru se protežem, izgovaram molitvu, jedem zdrav doručak bogat vlaknima i šoljicu kafe, i nastavljam svoj dan - objasnila je doktorka MekGeri tajnu svoje dugovečnosti.

Gladis MekGeri, Dr Gladis MekGeri
foto: Printscreen Youtube/ ARIZONAINTERFAITHMOVEMENT

- Svako jutro se čujem sa prijateljicom Rouz i razgovaramo o desetogodišnjem planu, koji mi pomaže da znam u kom pravcu idem sa svojim životom - kaže ona.

Osim fizičkih aktovnosti koje njeno telo održavaju vitalnim, doktorka strogo vodi računa i o svojoj ishrani.

- U podne, jedem zdrav ručak poput salate ili možda nešto teže pre nego što odspavam sat vremena u podne - rekla je ona i istakla da se trudi da se što više kreće - U nekom trenutku u danu pokušavam da pređem svojih 3 800 koraka pomoću hodalice, što često radim samo hodajući po kući.

- Naravno, vožnja triciklom pomaže u ravnoteži i održava me u formi, ali je takođe veoma zabavna; moramo da nastavimo da se zabavljamo tokom celog života - tako je važno da radimo stvari samo iz radosti. Proleće tako dobro miriše kada imate drveće citrusa okolo—tako da me moj tricikl izvlači napolje i daje mi način da se povežem sa svetom oko sebe dok pomeram svoje telo i uživam u životu.

Trudi se da joj večera bude što laganija, kao i da joj san bude kvalitetniji.

- Jedem nešto lakše za večeru da ne idem u krevet sa teškim stomakom. Idem u krevet u 20 sati da bih bila siguran da ću se, čak i ako ne spavam – to se sve manje dešava kako starimo – dovoljno odmarati.

Doktorka Gladis MekGeri otkriva koje su njene ključne tajne za dugovečnost - ima ih 6:

  • Znajte svoju svrhu - Ukoliko ne znate, tražite je.
  • - Moramo uvek da težimo svom osećaju svrhe, našem jedinstvenom doprinosu svetu oko nas koji nam donosi radost, značenje i ono što ja zovem "sok".
  • Budite fleksibilni - "Život se uvek kreće i moramo biti sigurni da se fokusiramo na načine na koje se krećemo s njim".
  • Volite duboko - Postoji stara izreka koja kaže da ljubav tera svet da se okreće? Prema doktorci u tome ima istine. "Ključno je zapamtiti da je ljubav život i da nam usmeravanje pažnje na ljubav donosi zdravlje i blagostanje."
  • Izgradite zajednicu - "Ne možemo zaboraviti ulogu koju zajednica igra u jačanju naše životne snage"
  • Uvek postoje lekcije koje treba naučiti - Neki ljudi će reći da kada dođu do određenog uzrasta, oni su završilis voje i da nemaju šta da uče. Dr MekGeri se ne slaže. "Sve što se dešava u našem životu je ovde da nas nečemu nauči, da nam pokaže put napred."
  • Dajte prioritet ljudima, mestima i stvarima zbog kojih se osećate najbolje - "Kada ulažemo svoju energiju u stvari koje nam vraćaju energiju, životna sila teče kroz nas, bukvalno nas održavajući u životu."
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs