ANA S MUŽEM PUTUJE SVETOM, A 1 SRPSKO SELO IH ODUŠEVILO: Slažu se da ništa lepše nisu videli, ovo ih je OBORILO S NOGU

Bračni par iz Amerike oduševljen je selom Gola Glava, ističu da će do kraja života pamtiti doživljanje koje su doživeli u "srpskoj Toskani.

Zanimljivosti
11:41h Autor:
ANA S MUŽEM PUTUJE SVETOM, A 1 SRPSKO SELO IH ODUŠEVILO: Slažu se da ništa lepše nisu videli, ovo ih je OBORILO S NOGU
Bračni par iz Amerike oduševljen je srpskim selom Gola Glava, Foto: Printscreen Youtube / Ian and Ana

Ana Ivković je rodom iz sela Gola Glava u blizini Valjeva, ali je gotovo odmalena u Americi, gde su njeni roditelji otišli "trbuhom za kruhom". U dalekoj zemlji upoznala je i ljubav svog života - Iana, sa kojim je uplovila i u bračne vode. Vrlo zanimljiv par uživa u avanturama širom sveta i iskustva dele kroz videe na Youtube kanalu „The Other Side“. Budući da ovi pustolovi žele da zavire u brojne delove planete, prelepi kadrovi krase njihove reportaže, međutim, jedna od najzapaženijih destinacija je upravo bila - Srbija.

Ian i Ana
foto: Printscreen Youtube / Ian and Ana

Naime, oboje dele stav da je jedan od najlepših predela koje su da sada obišli malo selo Gola Glava iz kojeg potiče Anina porodica. Kako u njemu i dalje ima brojne rođake, proveli su prelepih 7 dana, osetivši srž srpske kulture.

Iako Ana nije odrasla u Srbiji, ističe da je za našu državu vezuju posebne emocije, te da bi volela što češće da dolazi u domovinu svojih roditelja. Bez daha ih je ostavila "srpska Toskana", kako su nazvali brdoviti valjevski predeo. A o svemu što su joj roditelji pričali, uverila se na delu.

Ian i Ana
foto: Printscreen Youtube / Ian and Ana

- U petom razredu smo imali zadatak da izaberemo jednu zemlju i da o njoj napravimo prezentaciju. Ja sam naravno izabrala Srbiju. Obukla sam se u tradicionalnu srpsku narodnu nošnju a moja mama je napravila čorbu, gibanicu, palačinke i još mnoge srpske specijalitete - priča Ana.

Naglašava da ima nije bilo u planu da se toliko zadržavaju u jednom mestu, ali autentičan život na selu u našim krajevima im je promenio odluke. Doživeli su nezaboravno iskustvo uz Anine rođake. Naravno, nisu odoleli tradicionalnoj srpskoj kuhinji, a mlada dama se oprobala čak i u pravljenju gibanice.

Ian i Ana
foto: Printscreen Youtube / Ian and Ana

Sa druge strane, sa suprugom je brala šljive, te su učestvovali i u pravljenju čuvenog srpskog brenda po kojem je poznata u čitavom svetu - šljivovice. Stric Dragan je majstor tog zanata, te je sve išlo lako, a Ian priznaje da mu je ceo proces bio neverovatno zanimljiv, te da tako nešto nije doživeo.

Anin suprug se zaljubio u Srbiju i autentičnu kulturu, hrana ga je oborila sa nogu, a najviše od svega ga je oduševilo gostoprimsto i srdačnost našeg naroda.

Ian i Ana
foto: Printscreen Youtube / Ian and Ana

- Planirali smo da napravimo jednu turneju po Srbiji i da obiđemo sve lepote ove zemlje, ali od trenutka kad smo stigli u Golu Glavu zaljubili smo se u ovo selo i ostaćemo ovde svih 7 dana - rekao je tada Ian.

Ovaj mladi novoopečeni bračni par je na jedan lep i interesantan način prikazao lepote i prednosti srpskog sela. Ispod njihove reportaže o selu nadomak Valjeva nizali su se predivni komentari, te su mnogu stranci pomeželeli da posete fenomenalnu prirodu Srbije.

1 / 6 Foto: Printscreen Youtube / Ian and Ana
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs