BELGIJSKI KRALJ JE BIO TOLIKO NASTRAN DA SU GA ZVALI "BIK": Sa ponosom je bio u vezi sa 48 godina mlađom TINEJDŽERKOM

Belgijski kralj Leopold II, zvani "Belgijski bik", imao je seksualni odnos sa 48 godina mlađom tinejdžerkom

Zanimljivosti
09:32h Autor:
BELGIJSKI KRALJ JE BIO TOLIKO NASTRAN DA SU GA ZVALI "BIK": Sa ponosom je bio u vezi sa 48 godina mlađom TINEJDŽERKOM
Belgijski kralj Leopold II, Foto: Wikipedia

Belgijska kraljevska porodica ima istoriju na kojoj im niko ne zavidi zahvaljujući bahatom kralju.

Belgijski kralj Leopold II (1835-1909) bio je jedan od najzlobnijih vladara u ljudskoj istoriji. Na skali zlobe pripadao je Hitleru ili Staljinu.

U privatnom životu bio je poznat po nizu ljubavnica. Živahan ljubavni život doneo mu je nadimak "Belgijski bik".

Ipak, Leopoldova veza sa mladom francuskom prostitutkom izazvala je uzbunu u belgijskoj javnosti!

Zla vladavina Leopolda II

Leopold je prevario međunarodnu zajednicu da mu dodeli prava na Kongo, oblast koja je bila 76 puta veća od Belgije.

Obećao je da će dovesti civilizaciju u Kongo, ali je umesto toga eksploatisao i zlostavljao narod Konga. Tokom njegove vladavine, procenjuje se da je živote izgubilo oko 13 miliona starosedioca Konga.

Kongo je bio Leopoldovo lično vlasništvo i on je vodio Kongo kao ogromnu plantažu kaučuka, sa ciljem da izvuče što više novca iz njega.

Radnicima iz Konga koji nisu ispunili kvote prikupljene gume za kaznu su odsečene ruke i ruke njihovoj deci.

Kralj Leopold II je bio međunarodno oštro kritikovan zbog svoje eksploatacije Konga čak i tokom ere novog imperijalizma gde su i druge zapadne sile eksploatisale svoje kolonije. Ovo pokazuje težinu njegove brutalnosti, koju su čak i njegovi savremenici smatrali preteranom.

Kralj Leopold II zvani "belgijski bik"

Leopold se 1853. oženio svojom ženom Marijom Henrijetom od Austrije. Marija Henrijeta je bila lepa i energična. Par je imao četvoro dece zajedno.

Ipak, prelepa supruga nije sprečila Leopolda da obavlja serijske preljube. Leopold je takođe bio česta mušterija pariskih javnih kuća.

Čak je izgradio tunel između svoje palate i tajne spavaće sobe u Kraljevskim staklenicima u Tervurenu za svoje sastanke sa lepim ženama.

Godine 1900, dok je posetio javne kuće u Parizu, kralj Leopold II, tada star 65 godina, upoznao je 17-godišnju francusku prostitutku Karolin Lakroa (1883-1948).

Belgijski kralj Leopold, Leopold II
foto: Wikipedia

Karolina je u to vreme bila u vezi sa Antoanom-Emanuelom Dirijeom, bivšim francuskim oficirom. Radila je kao konobarica. Povremeno ju je njen dečko podvodio dobrorođenim klijentima da pokrije svoje kockarske dugove.

Leopold je čuo za njenu lepotu i šarm i dogovorio sastanak sa njom u predvorju Jelisejske palate.

Očaran njenom lepotom, Leopold je Karolini dao veliku sumu novca i otvoren račun da sebi kupi novu odeću. Dve nedelje kasnije, ona ga je pratila u njegovoj zvaničnoj poseti Austriji.

Kralj Leopold je svoju ljubavnicu učinio nedokučivo bogatom

Leopold se zaljubio u svoju mladu ljubvavnicu. Kao jedan od najbogatijih ljudi na planeti zbog eksploatacije Konga, Leopold je raskošno trošio na nju, kupujući joj skupe poklone kao što su odeća, nakit, ogromna imanja i vile.

Leopold je učinio Karolinu baronesom i nije je krio, vodeći je sa sobom na zvanične događaje, uključujući sahranu britanske kraljice Viktorije 1901. Čak je promenio red vožnje vozova kako bi odgovarao kupovnim navikama svoje ljubavnice.

Karolina je tvrdila da je potrošila 3 ​​miliona franaka, ogromnu sumu novca, na samo jednu kupovinu. Ovo mora da je bilo preterivanje, ali daje ideju o ekstravagantnom načinu života koji joj je Leopold obezbedio.

Kupio joj je legendarnu vilu Leopolda na francuskoj rivijeri i zatražio od francuske vlade da izgradi novi put do njene vile kako bi njen prevoz bio udobniji.

Belgijska javnost je prezirala kraljevu novu ljubavnicu

Belgijanci mislili da Leopold više ne mora da posećuje prostitutke jer su mu sada same prostitutke dolazile na vrata. Niko nije podnosio mladu ljubavnicu oholog kralja, ali Leopold nije mario za javno mnjenje.

Ironično, afera sa mladom prostitutkom uništila je ugled Leopoldu više nego njegova brutalna eksploatacija Konga.

Leopold je sa svojom mladom ljubavnicom imao dva sina: Luciena (1906–1984) i Filipa (1907–1914). Filip je imao deformisanu ruku, što su neki videli kao znak karme, „osvete sa neba“ za sve ruke odsečene narodu Konga.

Leopold je bio veoma ljubomoran na svoju mladu ljubavnicu i držao je zaključanu u svojim vilama. Ali Karolina je držala svog ljubavnika (i makroa) Antoine-Emmanuela Durrieuka i dalje u svojoj blizini, govoreći Leopoldu da je Antoine njen brat.

Kerolajn je manipulisala Leopoldom iskorišćavajući njegovu ekstremnu hipohondriju. Ako je htela da bude sama, glumila je kašalj. Ako je bila ljubomorna na bilo koju drugu potencijalnu Leopoldovu ljubavnicu, optužila ih je da šire prehladu, a Leopold ih je izbegavao.

Karolina je postavila zvona u svom delu kompleksa palate kako bi je sluge upozorile kada stari kralj dolazi. Na kraju krajeva, nije želela da bude uhvaćena u kompromitujućoj situaciji sa svojim „bratom“.

Leopold i Karolina venčali su se nekoliko dana pre kraljeve smrti 1909. Pošto je brak sklopljen samo po katoličkim obredima, smatran je nezakonitim prema belgijskom zakonu.

Sedam meseci nakon Leopoldove smrti 1909, Karolina se udala za Antoana.

Mlada ljubavnica postala je veoma bogata udovica

Leopold je mrzeo svoje tri biološke ćerke i obožavao svoju novu ljubavnicu i njihova dva sina. Želeo je da oduzme što više novca svojim ćerkama i pokloni ga novoj porodici.

Ipak, kao finansijski čarobnjak, znao je, Karolina će biti oduzeto svo bogatstvo čim umre.

Shodno tome, Leopold je sakrio ogromno nasledstvo za Karolinu izvan Belgije u obliku imanja, slika i akcija Konga (samo akcije su vredele 185 miliona dolara u današnjoj vrednosti). Nije bilo moguće proceniti tačan iznos novca koji je Karolina dobila od Leopolda.

Nakon što je Leopold umro 1909. godine, Karolina je morala da napusti Belgiju. Međutim, bila je bogata udovica. U stvari, bila je VEOMA bogata udovica.

Život ljubavnice nakon Leopoldove smrti

Kao što je već pomenuto, samo sedam meseci nakon Leopoldove smrti, Karolina se udala za svog „brata“ Antonija. Međutim, razveli su se tri godine kasnije 1913. Ona mu je dala milion dolara u zamenu da zadrži starateljstvo nad njena dva sina.

Antoan Durrieuk je bio Karolinin makro. Njihova poslovna saradnja je sigurno bila jedan od najuspešnijih podviga pimpera u istoriji!

Karolina je objavila svoje memoare o vezi sa kraljem u svojoj knjizi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs