njena priča je šokirala mnoge

ŽENE OVAKO ZARAĐUJU I PREKO 300.000 DOLARA: Bolesno je i sramno, ali im ne pada na pamet da ikad više rade od 9 do 17h

Da li je stvarno došlo vreme kada je rad u kancelariji prošlost? Mnogi se odlučuju za rad od kuće, a posao ove žene je pokrenuo mnoge da izađu iz svoje zone komfora i zarade na način koji je do sada bio nezamisliv.

Zanimljivosti
11:25h Autor:
ŽENE OVAKO ZARAĐUJU I PREKO 300.000 DOLARA: Bolesno je i sramno, ali im ne pada na pamet da ikad više rade od 9 do 17h
Žena prodaje korišćen donji veš, Foto: Shutterstock

Sve češće nailazimo na video klipove gde novinari na ulici zaustavljaju ljude, uglavnom u Americi, i pitaju ih čime se bave, koliko zarađuju godišnje novca, da li iznajmljuju ili imaju svoju nekretninu? Jedno zanimanje koje se često ponavlja je "prodavanje intimnog veša i drugih neobičnih stvaru".

Žene koje se bave ovim poslom navodno zarađuju godišnje od 60 - 300. 000 dolara.

Baš zato što nam je sve to delovalo neverovatno, jedna žena koja se bavi tim poslom odlučila je da javno progovori o svim detaljima svog radnog dana.

Rebeka Blu, 29-godišnja žena koja prodaje na sajtu Only Fans, odlučila je da otkrije sve pogodnosti i zamke ovog neobičnog ali zaista unosnog posla. Ona koristi pseudonim zbog privatnosti.

Donji veš, Kupovina
foto: Shutterstock

- U industriji za odrasle sam nešto više od jedne decenije, počela sam kao striptizeta kada sam imala 18 godina. 2014. godine sam počela da radim od kuće i da aploudujem svoje seksi snimke koje sam pravila sa svojom kamerom na sajtove za odrasle. Osećala sam da je to mnogo sigurnija opcija ali i ona koja mi pruža određenu slobodu. Koristila sam korektor sa kojim sa pokrivala tetovaže da ne bih otkrila svoj identitet. U striptiz klubu sam se upoznala sa konceptom prodaje čudnih stvari na mreži i pronašla sam svojih prvih nekoliko klijenata. Postoje muškarci koji uživaju u feromonima i mirisima. Počela sam na Panty deal-u, tržištu za prodaju donjeg veša. U to vreme nisam o tome razmišljala kao o poslovnoj prilici.

- Rekla sam samo nekoliko prijatelja o tome. Iskreno, malo sam se stidela, i nisam želela da moja porodica zna bilo šta o tome.

- Počela sam da dobijam čudne zahteve, poput podrigivanja u torbi ili predmeta koje sam zdrobila bicepsima. Shvatila sam da mogu ostvariti više prihoda ovako nego baveći se pravljenjem seksi snimaka.

Novac, Devojka, žena
foto: Shutterstock

- Proizvodi koje prodajem su neverovatno niska ulaganja. Godine 2020, kada sam pokrenula svoj Ony Fans profil, počela sam da ubrzavam stvari. Već sam znala kako da ispunjavam porudžbine na mreži preko Shopify-ja i bila sam upoznata sa onlajn prodajom, maloprodajom i uslugom za korisnike — preprodavala sam i artikle na e-Bay-ju i Etsy-ju pre nego što sam ušla u industriju za odrasle. Mislila sam da ako imam 50 pari gaćica koje ne nosim, mogla bih da ih prodam kao korišćene po ceni od 50 dolara po komadu.

- Prodavala sam pljuvačku za 10 dolara, a korišćene hulahopke za 32 dolara. Svoj donji veš naplaćujem više, u zavisnosti od toga koliko dana nošenja kupac želi. Neki klijenti čak žele da vežbam u njima.

- Takođe nudim da pošaljem artikle preko noći, pošaljem rukom pisanu belešku ili zapečatim predmet vakuumom tako da se miris zadrži. Čuvam svoje kese smeća, pa čak i nokte na nogama kada idem na pedikir — plus japanke koje koristim tokom sastanka. Proces prodaje mojih stvari obično počinje na OnlyFans-u. Kada dobijem nove fanove i pretplatnike, kažem im ko sam i šta nudim.

onlajn posao
foto: Shutterstock

- Postoji rizik sa promovisanjem ovih stvari na nekim platformama. Neke stavke tvrde da ne možete da prodajete ili promovišete proizvode za odrasle. Moj TikTok je bio blokiran tri puta, a moj Instagram je bio zabranjen i više od toga. Dakle, morate koristiti kodirani jezik; na TikToku koristim emodžije za seksualne reči. Još jedan rizik rada u industriji za odrasle je razotkrivanje vašeg identiteta. Imati istoriju seksualnosti na internetu može ometati određene mogućnosti. Koristim pseudonim, zasebnu e-poštu i VPN da pokrijem svoju IP adresu, šsaljem stvari tako što odlazim u poštu. Pokrivam veb kameru na računaru da me niko ne špijunira.

U novembru 2021. godine Rebeka Blu je objavila knjigu pod nazivom „Slutrepreneur Secrets“. Svako poglavlje je jedna lekcija — knjiga govori o tome kako da se pripremite za uspeh, procenite cene i bezbedno prodajete čudne stvari na internetu, dobijete recenzije i održite svoju reputaciju.

- Knjiga me je naterala da shvatim da bih jednog dana mogla da se povučem iz onlajn sveta i prodaje svojih stvari i da počnem da predajem i učim ljude kako da bezbedno zarade velike količine novca, ispričala je Rebeka Hol na promociji svoje knjige.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs