VEROVALI SU DA GAJE PSA 2 GODINE, A ONDA JE POČEO DA HODA NA DVE NOGE: Sledili su se kad su saznali šta drže u kući

Porodica dve godine čuvala medveda misleći da je pas, a kad su saznali istinu nisu znali šta ih je snašlo.

Zanimljivosti
17:14h Autor:
VEROVALI SU DA GAJE PSA 2 GODINE, A ONDA JE POČEO DA HODA NA DVE NOGE: Sledili su se kad su saznali šta drže u kući
Porodica dve godine čuvala medveda misleći da je pas, Foto: Printscreen Youtube/CGTN

Iskustvo žene koju su odgajali majmuni u džungli za mnoge je neverovatno, a dokaz da je ljubav između čoveka i životinje neizmerna, pokazala je i porodica koja je živela sa lavom koji je postao agresivan.

Mnogi ljudi za ljubimce uzimaju životinje koje važe za veoma opasne, međutim, psi su još uvek na vodećoj poziciji kada je izbor ljubimaca u pitanju. Odgajajući psa dve godine, jedna porodica shvatila je neverovatnu stvar.

Naime, dve godine su uzgajali "mastifa", da bi 2018. doživeli šok života kada su otkrili da njihov čudovišni pas uopšte nije pas.

Medved, Pas
foto: Printscreen Youtube/CGTN

Prvi znak da s tibetanskim mastifom nije sve kako izgleda bila je njegova težina. Iako ovi veliki psi mogu da dosegnu težinu i do 70 kilograma, ovaj ‘pas’ na kraju je premašio neverovatnih 100 kilograma. Drugi problem je bio kad je počeo da hoda na zadnjim nogama, piše Net.hr.

Porodični ljubimac prvi put je ušao u njihove živote 2016. kada je žena po imenu Su Yun donela životinju u svoje selo u Yunnanu u Kini. Kako prenosi Independent, ‘pas’ je imao neverovatan apetit te je jeo ‘kutiju voća i dve kante rezanaca’ dnevno.

Ubrzo su počeli da shvataju da nešto nije u redu, te se javila i sumnja da se uopšte radi o psu.

Sve više je ličio na medveda

Zatim, kako je vreme prolazilo, vlasnik ljubimca počeo je da se pita da li to uopšte tibetanski mastif jer je počeo sve više da nalikuje na medveda. "Što je više rastao, to je više ličio na medveda", rekla je vlasnica za China News. "Malo se plašim medveda."

Žena je odlučila da kontaktira nadležne kako bi otklonila sumnje, nakon čega se ispostavilo da je žena gajila azijskog crnog medveda. U Kini se te životinje navodno prodaju za ogromne svote novca na crnom tržištu, gde se koriste u tradicionalnoj azijskoj medicini i hrani. Hemikalija pronađena u medveđoj žuči, ursodeoksikolna kiselina, na primer, koristi se za lečenje bolesti jetre i žučnih kamenaca.

Međutim, srećom po ovog medveda, prihvatio ga je Yunnan Wildlife Rescue Center. Ali uprkos tome što je tako dugo bio porodični ljubimac, osoblje je očigledno bilo toliko uplašeno što bi životinja mogla da uradi, da su joj dali sedative pre transporta. Ipak, čini se da je selidba prošla glatko i medved sada živi svoj najbolji život, piše Net.hr.

Su Yun nije jedina osoba u Kini koja je napravila ovu grešku. U martu 2018., drugi čovek iz iste pokrajine navodno je uradio potpuno istu stvar nakon što je pronašao medveda u šumi i pretpostavio da je to pas lutalica te ga uzeo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs