zanimljivosti

BOŽIĆNI OBROCI SLAVNIH ZATVORENIKA KAO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Iza brave uživaju u specijalitetima, a i OVO će dobiti

Mnoga poznata imena dočekuju Božić u zatvoru, a praznični jelovnik je, premda to nisu zaslužili - božanstven, bez obzira što im se na stolu neće naći tradicionalna ćurka.

Zanimljivosti
12:34h Autor:
BOŽIĆNI OBROCI SLAVNIH ZATVORENIKA KAO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Iza brave uživaju u specijalitetima, a i OVO će dobiti
Božićni obroci slavnih zatovrenika, Foto: Shutterstock

Gislejn Maksvel i R. Keli ponovo doćekuju Božić po gregorijanskom kalendaru iza rešetaka, dok Džeri Haris, zvezda serije "Cheer" i Džoš Dugar po prvi put proslavljaju veliki praznik iza brave, ali za njih biti u zatvoru ne znači i da će propustiti gozbu.

TMZ je nabavio menije za Božić iz zatvora u kojima velika imena služe kaznu - praznični jelovnik im izgleda božanstveno , premda im se na stolu neće naći tradicionalna ćurka.

Evo šta će ove slavne ličnosti jesti 25. decembra:

Džo Egzotik, zvezda netfliksovog dokumentarca „The Tiger King“ (Kralj tigrova), tv zvezda i nekadašnji vlasnik Parka egzotičnih životinja veoma popularan u Americi, koji je osuđen na 22 godine zatvora kad je otkriveno da ih je godinama zlostavljao, biće poslužen kokoškom pečenom na kornvalski način, prženim pirinčem sa tofuom, nadevom za hleb, šargarepom (insistirao je jer je ’zdrava za srce’), sosom od piletine, hlebom i puter, voćnim kolačima i prazničničnim pitama. Sve ovo mu je omogućila uprava zatvora FMC Fort Worth.

Džoš Dugar, zvezda televizije TLC, podržavan od Saveta za porodična istraživanja i danas jedan od najomraženijih likova jer se ustanovilo da je zlostavljao više maloletnih devojaka uključujući i dete od pet godina, osuđen je maja 2022. na 12 godina zatvora. Iza brave se nalazi u FCI Seagoville.

Prvi Božić kao osuđenih dočekaće uz pečenu piletinu sa začinskim biljem, glaziranu šunku, paprike punjene povrćem, lazanje sa povrćem, tepsijom brokolija i pirinča prelivenih sirom, pire krompirom, sosom za piletinu, kukuruzom u klipu, sosom od brusnice, omiljenim rolnicama i pitama.

ćurka
foto: Shutterstock

Džeri Haris, 22- godišnja zvezda netfliksove hit serije „Cheer“ (Navijaj), osuđen takođe ove godine na 12 godina zatvora u SAD zbog traženja seksa od maloletnika i objavljivanja slika seksualnog zlostavljanja dece u FMC Lekington će se uz izgleda obaveznu pečenu kokošku počastiti i goveđim odrezkom, kišom od brokolija, pečenim kandiranim tropskim biljkama, zeljem, kukuruznim hlebom, sosom od brusnice, rolnicama, pitama i voćem.

Kantautor i reper Feti Vap u MDC Brooklin za Božić će dobiti nešto skromniji, ali isto tako kvalitetan praznični obrok. Na stolu će mu se naći piletina pečena sa začinskim biljem, rezanci od patlidžana, integralni pirinač, pečeni pasulj, boranija, rolnice, voće, pite i sok.

Vap se u zatvoru našao avgusta ove godine posle optužbi da je distribuirao drogu.

Robert Silvester Keli, pevač, ali i autor brojnih kompozicija i uspešni producent, poznat kao R.Kelly, osuđen je na 30 godina zatvora zbog napada na maloletnike, dečje pornografije, reketiranja, ometanja pravde...

U zatvorskoj ustanovi MCC Chicago Božić će obeležiti uz pečenu kokošku, boraniju, makarone sa sirom, tepsiju slatkog krompira – batata i kukuruzni hleb.

Gilejn Maksvel
foto: Profimedia

Najomraženija zatvorenica je svakako Gislejn Maksvel, osuđena na 20 godina robije zbog seksualnog podvođenja (afera Džefri Epstajn - britanski princ Endru). Ona se nalazi u FCI Talahasi, ženskom zatvoru na Floridi, a uprava je dozvolila takođe da uživa u pečenoj kokoški, punjenim zelenim paprikama, prokulicama, omiljenom siru i belom luku, sosu od brusnivce, čizkejsku, rolnicama i voću.

Pored hrane, planetarno poznati zatvorenici će dobiti i kese pune prazničnih đakonija, pre svega grickalica, ali i popularnih društvenih igara. Uz to, biće im omogućeno da za božićne praznike učestvuju u turniru u bilijaru, šahu, igraće bingo, a njihove aktivnosti će pratiti popularni bendovi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs