pogledajte

SVE NEKRETNINE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Vile na moru, jezeru, stanovi na lux lokacijama - uložio je destine miliona evra

Novak Đoković poseduje veliki broj luksuznih nekretnina širom Srbije, kao i celog sveta.

Zanimljivosti
Autor:
SVE NEKRETNINE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Vile na moru, jezeru, stanovi na lux lokacijama - uložio je destine miliona evra
Foto: Profimedia

Osim što je najpoznatiji ambasador Srbije u svetu, Novak Đoković u poslednje vreme privlači veliku pažnju zbog njegove zanimljive investicije.

Naime, teniser gradi luksuzni sportski kompleks i hotel na planini Goč. Ova investicija koštala ga je čak 20 miliona evra. Navodi se da će ovo biti jedan od najboljih i najluksuznijih sportskih centara u regionu.

Prema rečima dobro obaveštenog izvora, Novak se na ovaj korak odlučio još pre dva meseca, dok se izgradnja ovog luksuznog kompleksa očekuje krajem godine.

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Đokovići obožavaju planine i često ih posećuju. Oduvek su želeli da imaju svoju oazu na visokoj nadmorskoj visini i da naprave prestižan sportski centar koji će imati sve pogodnosi koje su potrebne Novaku tokom treniranja i odmaranja. Pre nekoliko meseci ukazala im se prilika da kupe ogromno zemljište na planini Goč, a Nole je to shvatio kao znak da je vreme da ostvari svoj san i uloži u izgradnju sportskog kompleksa - rekao je na početku razgovora izvor koji je želeo da ostane anoniman.

On je istakao da nije bilo poteškoća oko sklapanja dogovora, te da su njegovu ideju podržali veliki investitori u tom delu Srbije.

- Novak je svega nekoliko dana pregovarao o kupovini zemljišta na Goču, a budući da su njegovu ideju podržali vodeći investitori u tom delu Srbije, dogovor je lako postignut. Za nekoliko nedelja očekuje se da zemljište i papirološki bude u njegovom vlasništvu, a početak izgradnje dogovorili su za prve nedelje decembra. Kako na zemljištu ne postoji nijedan objekat, Nole će sa gradnjom početi od nule, pa će mu za izgradnju hotela i sportski centar biti potrebno nešto više od dve godine - naveo je izvor i istakao da će luksuzni kompleks Đokovića koštati više od 20 miliona evra.

- Hotel na tri sprata, pomoćne kuće, sportski tereni, bazeni, teratene i restoran su samo deo toga što Nole planira da izgradi. Početno ulaganje je nešto više od 20 miliona evra, ali on ne žali novac jer želi da sve bude kako treba. S obzirom da se radi o početnom plani izgradnje, velike su šanse da će računica biti i znatno veća - kazao je izvor.

Izvor je rekao i da Novak ima želju da omogući pristup kompleksu i onim najugroženijim kategorijama, za koje će treninzi biti potpuno besplatni.

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Iako su hotel i sportski centar odlično ulaganje koje Novaku vraća sav uloženi novac, od prvog trenutka ga je držala ideja da napravi raj za male sportiste koji žele da treniraju, ali za to nemaju uslova. Prvo što je rekao jeste da će deca iz tog okruga trenirati besplatno, kao i svi ostali mališani koji potiču iz siromašnih porodica. Svima je poznato koliko se njegova porodica mučila kako bi mu obezbedila mogućnost da trenira, pa je to njegov način da se oduži zbog svega što je danas postigao - zaključuje izvor za Alo.

Novak Đoković mnogo ulaže u neretnine širom Srbije, a takođe poseduje i luksuzne nekretnine u svetu.

Marbelja - Teniser je 2020. godine pazario luksuznu vilu u Marbelji, nakon što ju je iznajmljivao za vreme pandemije. Tamošnji mediji preneli su da je teniser za ovo velelepno zdanje izdvojio 10 miliona evra.

Vila je građena je u andaluzijsko-marokanskom stilu. Poseduje bogat sadržaj kao što je teniski teren, bazen, veliki vrt, kutak za roštiljanje, saunu, spa centar, igralište za decu, kao i ogromnu garažu.

Monte Karlo - Nole je takođe kupio i nekretninu u Monaku, odnosno na mondenskoj destinaciji za odabrane. Nije poznato koliko novca je teniser izdvojio za ovu nekretninu.

Beograd - Đokovići su pazarili i stan u Beogradu, a u pitanju je jedno od najelitnijih naselja West 65. Reč je o penthausu od 250 kvadrata, za koji je izdvojeno oko 545.000 evra.

Zanimljivo je da stan ima veliku terasu od oko 100 kvadrata, koja poseduje bazen.

Tivat - Novak u Tivtu poseduje stan čija je vrednost oko 2,2 miliona evra. Nekretnina se nalazi u Porto Montenegro kompleksu koji sadrži terene za tenis, fudbal, polo, bazene, restorane i mnoge druge zanimljivosti. Kompleks takođe poseduje i marinu, što je Novaku veoma zgodno zbog jahte koju ima.

Kosmaj - Nakon pandemije odjeknula je vest da Novak kupuje i uređuje imanje na Kosmaju. U pitanju je imanje od nekoliko hektara, a prethodono su tu živeli Elena i Jugoslav Karić. Njih dvoje su kuću posle razvoda prodali za 2,9 miliona evra.

Majami - Đokovići u svom vlasništvu imaju i nekretninu na Floridi. Naime, Novak i Jelema su pre nekoliko godina kupili stan u Majami Biču, u središtu parka od 35 hektara.

Ova nekretnina ima panoramski balkon sa kog se pruža pogled na Atlantski okean, zaliv, park i grad. Zgrada ima veoma bogat sadržaj. Stan je plaćen više ok 5 miliona dolara, a budući da teniser nikada nije živeo u njemu, prodao ga je za čak 7,15 miliona dolara.

Njujork - Teniser poseduje i dva penthausa u Njujorku, a za koje je izdvojio 10 miliona evra. dizajnirao ih je čuveni arhitekta Renco Piano, a nalaze se u najelitnijem delu grada.

Ruma - Novak i Jelena sagradili su prelepu vilu kraj pavlovačkog jezera, u Rumi. Sama vila ima oko 1.200 kvadrata.

Novak Đoković
foto: PRITNSCREEN/YOUTUBE/RTS
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs