pogledajte

LISTA NAJPLAĆENIJIH SRPSKIH GLUMACA I GLUMICA: On je uzeo preko 200.000 evra za samo jedan filmski angažman

Oni su najplaćeniji srpski glumački kadar. Nekima se posao i te kako isplati, za određene angažmane uzimaju veliku sumu novca.

Zanimljivosti
Autor:
LISTA NAJPLAĆENIJIH SRPSKIH GLUMACA I GLUMICA: On je uzeo preko 200.000 evra za samo jedan filmski angažman
Foto: Profimedia

Nedavno smo pisali o tome ko je na prvom mestu najplaćenijih srpskih glumaca i glumica. Miki Manojlović poneo je titulu najplaćenijeg glumca, dok Milica Milša važi za najplaćeniju glumicu.

Rešili smo da proširimo spisak najplaćenijih srpskih glumaca, te donosimo novu listu. Pored Mikija i Milše mesto na listi pronašli su sledeći glumci i glumice:

1. Miloš Biković

Miloš Biković
foto: Profimedia

Osim toga što je na vrhuncu slave i što je postao omiljeni glumac koji pripada mlađoj gardi, Biković je postao i najtraženiji glumac, a samim tim i najplćeniji. Iza sebe već ima eminentne glumačke uloge, dok je pred njim svetla budućnost.

Osim u Srbiji, Bikovič je jako tražen i na ruskom tržištu. Nakon niza glumačkih uloga koje je radio u Rusiji, glumac je doživeo planetarnu popularnost. Snimajući film "Sluga", za jedan dan na setu uzimao je oko 5.200 evra. Snimanje filma potrajalo je 39 dana, pa ukoliko se to uzme u obzir, Biković je zaradio preko 200.000 evra.

2. Aleksandar Berček

Aleksandar Berček
foto: ATA Images

Glumac iza sebe ima bogatu karijeru i veliko iskustvo, te ne čudi da se našao na listi najplaćenijih. Navodno, njegov honorar po danu snimanja iznosi do 3.000 evra.

3. Branka Katić

Branka Katić
foto: Profimedia

Glumica živi i radi u Los Anđelesu, a poznato je sa su tamošnji glumački honorari daleko veći od naših. Po jednoj epizodi serije Branka zaradi i do 15.000 evra što je čini jednom od najplaćenijih.

4. Anica Dobra

Anica Dobra
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Anica po jednom snimljenom filmu zaradi i do 35.000 evra. Glumica pretežno snima nemačke filmove, a iza sebe ima preko 10 nemačkih filmova.

5. Marija Karan

Marija Karan
foto: ATAImages

Glumica je za epizodnu ulogu u filmu "Obred" zaradila oko 5.000 evra. Veliki uspeh doživela je ulogom u pomenutom filmu, budući da se našla pored slavnog Entonija Hopkinsa.

Svakako su neizostavni i Nikola Đuričko, Vuk Kostić, Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Mirjana Karanović, Seka Sabljić, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković...

Honorari po snimajućem danu un proseku se kreću oko 1.500 evra, dok zvučna glumačka imena uzimaju daleko više. Visina honorara zavisi od samog projekta na kojem se radi, ugovori i nisu toliko transaprentni, dok je situacija u pozorištu nešto drugačija.

Plate glumaca u pozorištu, pod uslovom da su u stalnom angažmanu iznosi od 50.000 do 80.000 dinara. Honorarni glumci uzimaju daleko manju sumu, koja se kreće od 2.000 do 30.000 dinara po ulozi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs