Biografija

ON JE NAJPLAĆENIJI SRPSKI GLUMAC: Život ga nije mazio, ženio se 2 puta, a suprugu nikad ne pokazuje javnosti

Miki Manojlović je najplaćeniji srpski glumac

Vip priča
Autor:
ON JE NAJPLAĆENIJI SRPSKI GLUMAC: Život ga nije mazio, ženio se 2 puta, a suprugu nikad ne pokazuje javnosti
Foto: Kurir / Nenad Kostić

Iako su honorari domaćih zvezda poslovna tajna, ipak se zna da je Miki Manojlović najplaćeniji glumac u Srbiji, piše Kurir.

Setite se samo njegovih uloga u filmovima "Glom u jagode", "Podzemlje"; "Crna mačka beli mačor" i sve će vam biti jasno.

Miki Manojlović je rođen u Nišu, a njegova majka je zbog komplikacija jedva preživela porođaj.

1 / 6 Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Njegovi roditelji su jednom prilikom ispričali da su hteli šestoro dece, ali se njegova majka razbolela, dobila tuberkulozu i dve godine je bila u koritu.

Mikija je tada pazila baka Mari, Francuskinja, koja je uvek vodila računa da deca uvek budu lepo obučena. Snalazila se, poratnih godina, kako je znala i umela, prodavala je tada muževljeva odela da bi deci kupila nova. A unuk je s bakom pričao isključivo na francuskom...

Odrastao je u siromaštvu, detinjstvo proveo u pozorištu, a i pored toga što su njegovi roditelji želeli da upiše Prirodno-matematički fakultet on se opredelio za Akademiju.

Miki Manojlović
foto: Aleksandar Jovanović / Kurir

Sreću pronašao kraj mlađe koleginice

Miki je prvi put stao pred oltar sa koncert majstorom Iskrom Uzelac sa kojom ima ćerku Čarnu, a nakon razvoda se ponovo oženio. Suprugu Tamaru Vučković, upravnicu Jugoslovenskog dramskog pozorišta, upoznao je tokom rada na predstavi "Zločin i kazna", i sa njom ima sina Ivana.

Sa ćerkom Čarnom
Sa ćerkom Čarnomfoto: Kurir / Damir Dervišagić

Tamaru sam sreo dok sam radio predstavu "Zločin i kazna". Sećam se da sam javno govorio o budućoj premijeri i rekao kako sam sreo veoma talentovanu mladu glumicu Tamaru Vučković. Ni sanjao nisam da će Tamara postati i ostati moja životna ljubav, da će poći sa mnom u inostranstvo, a još manje da ćemo dobiti sina. Ona mi je najveća podrška u svim mojim profesionalnim izborima. Bez nje, ni ja ne bih bio ovakav kakav jesam, bez nje bio bih ko zna gde, utapajući se u ne znam koga i zapuštajući svoje korene nimalo ne bih doprinosio drugim kulturama, kao ni one meni," izjavio je svojevremeno Manojlović za magazin "Story"

Tamara Vučković
foto: ATA Images

Miki i Tamara su u braku od 1992. godina, a na pitanje kako su uspeli da očuvaju svoju ljubav, glumac je rekao:

"Trudim se da sačuvam svoju porodicu vaspitanjem, što je sigurno uticaj mojih roditelja, ali i mojih dobrih i loših iskustava koja su bila presudna. U svim godinama koje su za nama uspeo sam da se sačuvam, a moja unutrašnja potreba da se pomogne drugima je mnogo važna. Trudio sam se da svoju decu učim toleranciji, ali ne znam koliko sam u tome uspeo," ispričao je Miki u razgovoru za Story i naglasio:

"Odnosi u porodici su veoma važni za svakog čoveka, kao i odnosi prema bližim i daljim ljudima, naoko drugačijim, ali u stvari istim."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs