moćna ljubvnica

U ISTO VREME BILA LJUBAVNICA AMERIČKOG PREDSEDNIKA I ŠEFA KOZA NOSTRE: Najgora stvar je što sam se zaljubila u oženjenog

Spretno je čuvala sve svoje afere od očiju javnosti, ali FBI joj je ušao u trag

Zanimljivosti
Autor:
U ISTO VREME BILA LJUBAVNICA AMERIČKOG PREDSEDNIKA I ŠEFA KOZA NOSTRE: Najgora stvar je što sam se zaljubila u oženjenog
Foto: Profimedia

“Najgora stvar koju sam uradila u životu jeste ta što sam se zaljubila u oženjenog čoveka”- bile su poslednje reči Džudit Kempbel Eksner, pre nego što je umrla.

Džudit Kampbel Eksner bila je jedna od najkontroverznijih ljubavnica Džona F. Kenedija. Njih dvoje upoznali su se 1961. godine, a upoznao ih je Frenk Sinatra, kojem je takođe bila ljubavnica.

Veruje se da se paralelno viđala sa Kenedijem i sa šefom Koza nostre. Navodno je ona bila posrednik između šefa mafije, Sema Đankane i Kenedija, te im ugovarala sastanke.

Njena afera sa Kenedijem, svetlost dana ugledala je tek nakon njegove smrti. Nakon što je sprovedena istraga u nadležnosti FBI, u dokumentima se pojavilo njeno ime. Istražitelji su morali da ispitaju kakve veze je ona imala sa Kenedijem. Međutim, ona je tom prilikom priznala da su bili samo u ljubavnoj vezi, te da mu je ugovarala sastanke.

Život Džudit Kampbel Eksner

Rođena je 1935. godine. Potiče iz jedne vrlo imućne porodice, koja je živela u bogatoj četvrti, Pacifičkim Palisadama, u Kaliforniji. Njen otac bio je cenjeni arhitekta. U njihovm komšiluku živeo je i čuveni glumac tog vremena, Bob Houp.

Veoma rano uplovila je u vode ljubavnog sveta. Već sa 18 godina udala se za glumca Vilijama Kempbela, kojeg je upoznala na jednoj od glamuroznih žurki, koje je u to vreme posećivala.

Brak sa glumcem doneo je Džudit kretanje u elitnim krugovima, u kojima je ostvarila veliki broj kontakata. Jedan od tih kontakata bio je i pevač Frenk Sinatra, sa kojim je nakon razvoda ušla u vezu. Upravo njeno poznanstvo i veza sa Sinatrom doveli su je do Kenedija. Kenedija je upoznala dok je bila na pevačevom koncertu.

"Kada razgovarate sa Džekom (Kenedijem), on je posvećen samo vama. Beskonačno je radoznao o svemu i svakome. Voleo je tračeve. To veče nije želeo da se odvojim od njega" - opisala je Eksnerova njihov susret.

Prema njenom svedočenju, prvi put su vodili ljubav 1960. godine, u Njujorku. Sve se odigralo noć pre predizbora za koje je Kenedi bio kandidat. Da bi osvojio predizbore, smatrao je da mu u tome može pomoći Sem Đankana, poznatiji kao "Kum Čikaga". Kako je Đankana bio posetilac Sinatrinih koncerata, Kenediju se ukazala prilika da preko svoje ljubavnice Džudit stupi u kontakt sa njim.

"Osećala sam se kao kurir. Bila sam savršen izbor jer sam mogla da dođem i odem bez da to iko primeti, a i svakako niko ne bi poverovao"- rekla je ona tim povodom.

Ona je mesecima Kenediju ugovarala sastanke sa Đankanom, te mu pomogla da osvoji izbore. Mesecima je bila posrednik između Kenedija i šefa mafije.

Džon Kenedi, Džeki Kenedi, Šarl
foto: Profimedia

"Mislila sam da sam zaljubljena u Džeka (čitaj Džon). Verovao mi je i radila sam nešto važno za njega. Imala sam 26 godina bez neke velike svrhe u životu. Verovatno sam se zato toliko duboko uplela u te stvari i radila sam ih sa velikim zadovoljstvom. Pretpostavljam da sam verovala da radim nešto vrlo važno" - ispričala je u intervjuu za Pipl, 1988. godine.

FBI ubrzo počinje da sprovodi istragu, zbog poslova sa mafijom. Nakon istraživanja o Semu Đankani, došli su i do Eksnerove, kada je i otkrivena njena afera sa predsednikom.

Zanimljivo je i da je Džudit bila u kratkoj vezi i sa samim Đankanom.

Godinu dana nakon cele te drame, Kenedi biva ubijen. Eksnerova tada pada u veliku depresiju, jer je bila duboko pogođena njegovom smrću. Rodila je i vanbračnog sina, kojeg je dala na usvajanje.

Nakon njegove smrti, Senat je zahtevao da se obelodani njena uloga u određenim tajnim operacijama budući da su telefonski zapisnici Bele kuće jasno pokazali da je predsednik s njom održavao kontakte. Tom prilikom ona je priznala da su bili u vezi i da je mesecima bila posrednik između Kenedija i Đankane.

Džon Kenedi
foto: Profimedia

Ubrzo je ubijen i Đankana, što je Džudit veoma uplašilo.

"Čuvala sam svoje tajne iz straha. Pogledajte šta se desilo Džeku i Semu koji je ubijen u svom domu dok je bio pod prismotrom policije" - rekla je ona.

Dok je bila na samrti rekla je:

"Smatram da ne bi trebalo da umrem sa tajnama šta sam sve činila za Džeka Kenedija ili šta je on radio sa moćima koje je imao kao predsednik Amerike. Osećam da sam se konačno oslobodila prošlosti. Na moj život je izvršena tolika invazija, da kada bih morala da kažem nešto posve lično, to bi bilo: Najgora stvar koju sam uradila jeste što sam se zaljubila u oženjenog čoveka."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs