neverovatna života priča

FATALNA PLAVUŠA S 26 UDALA SE ZA TAJKUNA OD 89: Na sahrani sina pokušala da uđe u grob, tuga je odvela u smrt

Život Ane Nikol Smit i dalje initrigira medije, iako je prošlo 15 godina od smrti!

Vip priča
17:07h Autor:
FATALNA PLAVUŠA S 26 UDALA SE ZA TAJKUNA OD 89: Na sahrani sina pokušala da uđe u grob, tuga je odvela u smrt
Foto: Profimedia

Jednu od omiljenih plavuša Amerike Anu Nikol Smit obeležila je veoma tragična sudbina. Mnogi smatraju da je nje živoit bio zanimljiv, živopisan, a ujedno i pun zapleta i intriga. Sa druge strane, postavlja se pitanje - kako je neko sa toliko harizme i zapanjujuće lepote, sa svetom pod nogama, mogao da padne tako nisko?

Upravo njen životna priča biće tema predstojećeg Netfliksovog dokumentarca, u kojem će, kako se navodi, biti prikazani i njeni nikad viđeni snimci.

- Priči o Ani Nikol pristupio sam kao epskoj misterioznoj priči. Sada je pravi trenutak da preispitamo život još jedne prelepe, mlade žene čiji je životi oblikovala, a na kraju i uništila naša kultura - rekla je režiserka dokumentarca Ursula Mekfarlan.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Ko je bila fatalna Ana Nikol Smit?

Rođena je u Teksasu kao Viki Lin Hogan, a njeni roditelji razveli su se kada je imala samo 2 godine. Međutim, jednom prilikom Anina polusestra otkrila je da je njihov otac bio zlostalvjač i pedofil.

Nakon što su joj se roditelji razišli, nastavila je da živi s majkom. Već kao tinejdžerka preselila se kod tetke u gradić Meksia. Iako su tamo živele u siromaštvu, Viki je često maštala i govorila svojoj tetki kako će jednog dana postati jako bogata i slavna.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

- Odrastala sam u siromaštvu. Mnogo toga sam želela da napravim, ali jednostavno nisam imala mogućnosti. Bila sam zlostavljana, a postoji gomila stvari koje čak ne mogu ni spomenuti. Sada kad sam dobila to bogatstvo i slavu, osećam se kao Pepeljuga - svojevremno je rekla manekenka.

Iz srednje škole ispisala se u drugom razredu i zaposlila u restoranu. Tamo je upoznala kuvara Bilija Smita za kog se udala i rodila sina Daniela. Na venčanju je nosila kratku haljinu, a njen suprug bio je u farmerkama. Posle svadbe ručali su u kineskom restoranu.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Ali, i dalje je bila nezadovoljna svojim životom. Kako je bila opčinjena sa Merilin Monro, odlučila je da potpuno transformiše svoje telo i "unovči ga". Tako je ofarbala kosu u plavo, a potom je dugo štedela da bi ugradila silikone.

Posle estetskih korekcija, bila je zadovoljna onim što vidi u odrazu ogledala i počela je da radi kao plesačica, zaposlila se u striptiz klubu. Počela je bolje da zarađuje i gosti su je bogato častili.

Viki više nije postojala, bila je fatalna Ana Nikol Smit. Htela je da ide korak dalje, pa je Plejboju poslala fotografije svojih golih grudi, odmah se našla na njihovoj duplerici. I ne samo to, bila je izabrana za Plejboj devojku godine! Stekla je ogromnu slavu, javljali su joj se čak i iz Holivuda i nudili joj uloge u filmovima.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Postala je opsesija mnogim muškarcima

Pripadnici jačeg pola su je naprosto obožavali. Šuška se da je tokom 90-ih navodno bila u šemi i s Donaldom Trampom. Još 80-ih za njom je potpuno poludeo bogati naftni preduzetnik Dž. Hoverd Maršal, a ona je pristala da se uda za njega, tek, nakon smrti njegove supruge i to kada je on imao 89 godina. Mnogi su smatrali kako je u brak ušla zbog novca, međutim, Ana je to oštro demantovala.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Dodatno je objasnija kako njihova veza nije bila fizička, a Hovarda je često nazivala svojim spasiteljem. Volela ga je zbog toga što je učinio za nju i njenog sina. Ipak, nije mogla odoleti raskošnim stvarima koje joj je svakodnevno kupovao.

- Niko me nikada pre nije voleo i poštovao kao on, i volim ga zbog toga. Dosta mi je toga da me optužuju da sam sponzoruša. Jednostavno me uzbuđuju staračke pege. Niko me nije poštovao, voleo i radio sve te stvari za mene, rekla je ona o svom starijem suprugu - istakala je manekenka jednom prilikom.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Samo 14 meseci kasnije ovaj bogataš je preminuo od upale pluća, a uprkos tome što za života nije štedeo na njoj, u testament je nije uključio. Slavna plavuša nije dopustila da to tako prođe, te je otpočela dugogodišnju sudsku bitku sa naslednicima, koja se na koncu svega nikada nije završio.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Sa druge strane, Ana je nastavila sa veoma burnim životom - išla je sa zabave na zabavu, opijala se, drogirala i menjala muškarce. Vremenom je i njena karijera stagnirala, a usled finansijskih problema ona 2002. počinje da snima i rijaliti program "The Anna Nicole Show", koji je ubrzo postao najgledaniji na svim mrežama.

Posebna poslastica za javnost bila je njena druga trudnoća - niko nije mogao ni da pretpostavi ko je zapravo otac. U krštenici njene ćerkice, koju je rodila 7. septembra, kao drugi roditelj upisan je Hauard K. Stern, njen dugogodišnji advokat sa kojim je navodno godinama bila u tajnoj vezi.

Samo tri dana posle drugog porođaja, doživela je udarac koji je bio početak njenog kraja. Naime, njen 20-godišnji sin Danijel Vejn Smit, koji je došao na Bahame da vidi tek rođenu polusestru, preminuo je u bolničkoj sobi svoje majke zbog smrtonosne kombinacije opijata.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Danijel je sahranjen u oktobru, tek šest nedelja nakon smrti, a Ana se u međuvremenu udala za pomenutog Haurda Sterna. Većini je datum venčanja bio sumnjiv, posebno jer je manekena bila skrhana zbog sinovljeve smrti, ali je kasnije u sudskom procesu Sternov advokat izjavio da je paru to bilo potrebno nakon teških trenutaka. Već u februaru 2007. Ana je pronađena mrtva.

- Ana i Danijel bili su nerazdvojni. On je, bez sumnje, najvažnija osoba u njenom životu. Na njegovoj sahrani otvorila je kovčeg i pokušala da uđe unutra. Vikala je: Ako Danijel mora da bude sahranjen, želim da bude sahranjena sa njim. Rekao bih da je fizički umrla prošle nedelje, ali na mnogo načina, emotivno je otišla kad i Danijel - izjavio je Stern ubrzo posle njene smrti.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Posle tragične smrti lepe plavuše počinje mučna trka za očinstvo malene Danielin, jer se ispostavilo da su pored Sterna, još neki muškarci sumnjali da bi mogli da budu očevi.

Najuporniji je bio Estradni fotograf Lari Birkhed, koji je tvrdio da je on biološki otac bebe, ali i telohranitelj Aleksander Denk. Sud je naložio da se izvrši DNK test kojim je jasno utvrđeno da je otac devojčice, ipak, Lari Birkhed.

Ana Nikol Smit
foto: Profimedia

Budući da je devojčica bila jedini naslednik miliona i miliona dolara, ovakvo otimanje o očinstvo možda i ne bi trebalo nikoga da čudi.

Pogledajte još neliko zaminljivih momenata iz Aninog života:

1 / 7 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs