Obratite pažnju

Kupujte pametno: Kako da ne budete žrtva svih svojih šoping želja

Proverite onlajn recenzije ili se raspitajte kod prijateljica o kvalitetu određenog proizvoda. Pomoći će vam i ako napravite liste stvari koje želite da kupite i koje već imate
Zanimljivosti 01.06.2014. - 19:05h Autor: index.hr
Foto: Thinkstock

Ako se često nalazite u situaciji da kupujete malu crnu haljinu, kojih u ormaru već imate deset, ili novi par štikli, dok neke još niste nijednom obukli, želimo vam dobrodošlicu u klub žrtava vlastitih opsesija. Donosimo nekoliko načina za pametniji šoping.

 

1. Istraživanje

 

Ono podrazumeva da pre nego što kupite određeni proizvod, proverite onlajn recenzije ili se raspitajte kod prijateljica o njegovom kvalitetu. Nisu svi proizvodi onakvi kakvima ste ih vi zamišljali, a s dobijenim informacijama, možda ćete shvatiti da vam takav ni ne treba.

 

Kako da izbegnete trgovačke zamke i sprečite neplaniranu kupovinu saznajte OVDE.

 

2. Prespavajte

 

Kada ugledate savršeni komad odeće, najlakši način je da ga odnesete do blagajne, ali pokušajte sledeću strategiju - prespavajte! Ako baš ne možete toliko da izdržite ili nemate vremena da se vratite po njega sutradan, uzmite najmanje pola sata da razmislite da li vam je zaista potreban. Tako se sigurno nećete vratiti po svaki komad.

 

U svetu je sve prisutniji trend modnoreksije - mladi ne jedu i ne plaćaju račune da bi što češće kupovali. Više o tome pročitajte OVDE.

 

3. Nagrada

 

Ako već ne možete da prestanete da kupujete, onda pokušajte sa ovim: svaki komad iskoristite kao podsticaj da dovršite neki svoj cilj, kao na primer poslovni projekat, položeni ispit ili skidanje kojeg kilograma viška. Na taj način, šoping je nagrada za trud. I kladimo se da ćete u tom komadu da uživate više nego u bilo kojem drugom.

 

4. Lista

 

Ako ste jedna od onih žena koje imaju listu stvari koje žele da kupe, uz taj, dodajte još jedan i to onaj sa stvarima koje već imate. To će da prebaci vaše misli, da malo više cenite ono što već imate. Takođe, možda shvatite da neku stvar sa liste želja već imate gotovo identičnu u svom ormaru, pa ćete je precrtati. Biće teško, ali trebalo bi da probate.

 

A kakvi ste u šopingu prema horoskopu saznajte OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...