S, M i ostale nepoznanice

Više od polovine muškaraca ne zna koji konfekcijski broj nosi njihova partnerka

Britanski sajt Vaučer Klaud je sproveo istraživanje na uzorku od 2000 muškaraca koji su u vezi, a rezultati su pokazali da više od 50 odsto muškaraca ne zna koji konfekcijski broj nosi njihova bolja polovina
Zanimljivosti
19:14h Autor:
Više od polovine muškaraca ne zna koji konfekcijski broj nosi njihova partnerka
Foto: Thinkstock

Kada su u pitanju muškarci i konfekcijski brojevi, čini se da se tu radi o svađi koja će potrajati još neko vreme.

Naime, britanski sajt Vaučer Klaud sproveo je istraživanje na uzorku od 2000 zauzetih muškaraca, a rezultati su pokazali da više od 50 odsto muškaraca ne zna koji konfekcijski broj nosi njihova bolja polovina. Zanimljiv je podatak da mnogo manje njih traži pomoć od prodavačice, dok veći broj ipak samostalno odabere veličinu, na osnovu pretpostavke koju veličinu nosi njihova draga.

Njih 17 odsto je izjavilo da od dva broja uvek uzimaju onaj manji, kako se njihova draga ne bi uvredila i kako bi joj barem malo laskali. Njih 57 odsto je priznalo da partnerki ne vole da kupuju odeću ni kada znaju o kojoj se veličini radi, jer se boje da će da izaberu nešto što se njoj ne bi svidelo.

"Konfekcijski broj je vrlo nezgodna stvar, naročito ako žena pomisli da njen partner smatra da je ona veća nego što jeste", zaključili su istraživači.

Međutim, ako ipak odluče da kupe garderobu svojoj partnerki, sigurno im neće kupiti nešto od OVOGA.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs