Animirane dogodovštine

Prvog vikenda "Lego" film zaradio 69.1 milion dolara

Film je ostvario najveću zaradu na početku 2014. godine, a priča govori o zlikovcu gosp' Diši koji dovodi ceo lego svet u opasnost pošto hoće da ga zauzme i o običnom "čoveku" Emetu, graditelju iz Lego grada koji će spašavati taj svet
Filmovi
19:22h Autor:
Prvog vikenda "Lego" film zaradio 69.1 milion dolara
Foto: AP

Animirani film "Lego" tokom prvog vikenda prikazivanja u SAD zaradio je 69.1 milion dolara, piše Holivud Reporter, a prenosi Gardijan.

Ovaj film je ostvario najveću zaradu na početku 2014. godine čime se nastavlja uspeh prošlogodišnjeg "februarskog" filma "Frozen" koji je zaradio 67.3 miliona dolara i ostvarenja "Despicable Me 2" sa 83.5 miliona dolara čime se potvrđuje da su animirani filmovi veliko tržište.

Međutim, istraživanja kažu da nisu samo deca i njihovi roditelji ti koji su posetili bioskope u SAD, već je veliki deo publike filma "Lego" odrastao. Reditelji ove avanturističke komediju su Fil Lord i Kristofer Miler, a glasove su Lego junacima pozajmili poznati glumci Kris Prat, Elizabet Benks, Čarli Dej, Vil Arnet, Morgan Frimen i drugi.

Priča govori o zlikovcu gosp' Diši koji dovodi ceo lego svet u opasnost pošto hoće da ga zauzme i o običnom "čoveku" Emetu, graditelju iz Lego grada koji će spašavati taj svet. Glavnog junaka odiseja vodi sa odlučnom Opasnicom kroz Lego svemir u kojem se udružuje s ljudima iz svih Lego svetova - astrona­utom Benijem, super herojem Betmenom, dobrim čarobnjakom Vitruvijusom i drugim.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs