DA POČNEMO?

BIĆETE ŠOKIRANI KOLIKO MALO POZNAJETE SEBE: Test ličnosti koji BEZ GREŠKE otkriva SVE o vama!

Test ličnosti koji sa velikom preciznošću okriva vaše karakter, sklonosri, slabosti...Do tančina!

Zanimljivosti
Autor:
BIĆETE ŠOKIRANI KOLIKO MALO POZNAJETE SEBE: Test ličnosti koji BEZ GREŠKE otkriva SVE o vama!
Foto: Shutterstock

Budimo realni. Provodimo čitav svoj život pokušavajući da bolje upoznamo sebe. Šta nas čini takvima kakvi jesmo, kako komuniciramo sa drugima, kako internalizujemo stvari, koje su naše blokade. Kvizovi ličnosti na mreži su zabavni i neobični, ali postoji razlog zašto su pristupi poput Enneagrama ili Miers-Briggs na vrhu.

Miers-Briggs, zvani MBTI, alat je koji se koristi za teoretizovanje razloga, značenja i obrazaca u psihologiji našeg ponašanja. Koristi se za osmišljavanje naizgled slučajnih paradigmi koje kontinuirano aktuelizujemo u svom svakodnevnom životu koje stvaraju specifične, moguće ponavljajuće ishode, interakcije ili veze. Ova praksa je poznata kao teorija tipa, pomažući nam da odredimo svoj nijansirani tip ličnosti, da tako kažemo, tako da možemo biti aktivno svesni sopstvenog uzroka i posledica.

Isabel Brigs Majers i njena majka, Ketrin Brigs, kreirale su ovaj konkretni upitnik kako bi učinile ove psihološke tipove funkcionalnim i razumljivim onima koji nisu dobro upućeni u psihologiju ili psihijatriju. Ove vrste pomažu u prepoznavanju uvida u naše razlike koje mogu dovesti do nerazumevanja ili pogrešne komunikacije. MBTI je namenjen da nam pomogne da razumemo ne samo sebe, već i način na koji komuniciramo sa svetom oko sebe.

MBTI se određuje i definiše slovima koja ukazuju na konačnu preferenciju. Postoje četiri kategorije preferencija koje nude dve opcije za izbor ili / ili 50/50. Postoji 16 kombinacija ove četiri preferencije, što nam pomaže da jasnije vidimo kako učimo, doživljavamo, reagujemo i delujemo u svetu. Evo četiri kategorije:

JUNGOV TEST LIČNOSTI: Nepogrešivo otkriva ono što sami od sebe krijete u podsvesti! Imate li hrabrosti da saznate?

JAPANSKI TEST LIČNOSTI OTKRIVA VELIKU ISTINU: Skoncentrišite se, zapišite odgovore i saznajte šta krije vaša PODSVEST!

Unutrašnji ili spoljašnji svet?

Ako smo skloni da se usredsredimo na svet izvan nas, onaj koji je ispred nas, imaćemo ekstroverziju, označenu kao (E). To znači ljude sa kojima komuniciramo u realnom vremenu i materijalne stvari koje držimo u rukama. Ako imamo tendenciju da se zadržavamo u svom unutrašnjem svetu i stanju svojih snova, doživljavamo introvertnost (I). To može značiti misli ili ideje. Nije tako jednostavno kao proglasiti se introvertom ili ekstrovertom - introvertnost i ekstrovertnost su malo nijansiraniji na polju psihologije.

Kako računate?

Kada uzmemo logiku pred sobom, skloni smo da se fokusiramo na osnove onoga što je jasno naznačeno. Ova upotreba naših pet čula za razumevanje informacija zasnovanih na našoj fizičkoj stvarnosti je Sensing (S). Senzorima je iskustvo važno. Ako težimo da uzmemo informacije ispred sebe i sami ih protumačimo ili dodamo svoje značenje ili razumevanje zasnovano na obrascima i mogućnostima, to se smatra intuicijom (N). Promišljeno razmatranje Intuitorima znači više od praktičnog iskustva. Simboli, utisci i metafore pomažu u ilustraciji novih informacija.

Odlučivanje

Lako je naslutiti obrazac među ovim slovnim pokazateljima, ali moguće su sve kombinacije pristupa i mišljenja, jer su ljudi dinamična i složena bića. Kada dolazimo do zaključka, ako uzmemo - gotovo isključivo - logiku, iskustvo i doslednost za donošenje odluke, mi smo tip razmišljanja (T). Ako istražimo više o uključenim ljudima i iznijansiranim okolnostima, tada ćemo se smatrati osećanjem (F). To ne znači nužno da su tipovi osećaja emotivniji ili da su tipovi razmišljanja pametniji; oni su samo različiti oblici logike. To je objektivnije u odnosu na istraživanje šta se podrazumeva. Zapravo smo obično kombinacija obe ove stvari i možemo utvrditi koja je naša zadata vrednost.

Kako gradite uverenja?

Kada je reč o načinu na koji dolazimo do svojih percepcija života i odnosa, ili želimo da stvari postanu jasno postavljene i odlučili smo pre nego što krenemo napred, što je poznato kao suđenje (J). Ako volimo da ostanemo otvoreni za varijacije, fluidnost, nove mogućnosti i informacije, što je opažanje (P). To može značiti razliku između strukturiranijeg, planiranijeg života ili prilagodljivijeg i promenljivijeg načina života.

Kombinacija naših slova sa četiri izbora može se utvrditi polaganjem testa ili na prvi pogled ako nam izrazito rezonuje i biće označena svojevrsnim četvoroslovnim kodom. Neki terapeuti ili poslodavci mogu nas podstaći da položimo ovaj test da bismo videli koji pristupi mogu najbolje da posluže našem načinu razmišljanja, ali bez obzira na upotrebu, uvek je zabavna praksa dublje zaroniti u razumevanje sebe.

Test možeet besplatno uraditi OVDE.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs