Odvojite malo vremena i otkrijte

JUNGOV TEST LIČNOSTI: Nepogrešivo otkriva ono što sami od sebe krijete u podsvesti! Imate li hrabrosti da saznate?

Ovaj test zahteva malo pažnje, koncentracije i vremena, a može otkriti kakva je vaša percepcija i šta je zapravo skriveno u vašoj podsvesti

Zanimljivosti
Autor:
JUNGOV TEST LIČNOSTI: Nepogrešivo otkriva ono što sami od sebe krijete u podsvesti! Imate li hrabrosti da saznate?
Karl Gustav Jung, Foto: Profimedia

Karl Gustav Jung jedan je od najpoznatijih psihologa čije se metode i sada primenuju, a njegovi testovi za otkrivanje podsvesnog i razmatranje arhetipova pomažu nam da dublje zaronimo u svoju dušu i um, i bolje upoznamo sebe, piše Lovesensa.

Ovaj Jungov psihološki test podsvesti zahteva malo pažnje, koncentracije i vremena, a može otkriti kakva je vaša percepcija i šta je zapravo skriveno u vašoj podsvesti.

Uzmite prazan list papira i nacrtajte 16 polja vertikalno jedno ispod drugog. U svako polje zapišite po jednu reč, ali bez dubljeg razmišljanja, odnosno napišite ono što vam prvo padne na pamet. Važno je da to bude imenica u jednini i da se reči ne smeju ponavljati, već u svakom polju mora da postoji drugačija reč. Ukoliko vam se sled reči učini kao besmislen, ne razmišljajte o tome, već samo nastavite da pišete ono prvo što vam je na umu.

Sada ove reči posmatrajte u paru, prvu sa drugom, treću sa četvrtom, petu sa šestom itd. Pored ovih 16 polja nacrtajte još 8 polja i napišite u njih na šta vas asociraju reči u paru iz prethodne kolone. Ovde je važno da se vodite intuicijom i razumom, a ne da pišete spontano šta vam prvo padne napamet. Razmislite na šta vas ovaj par reči najviše podseća.

Isti postupak ponovite samo što ćete pored nacrtati 8 polja, pa napisati na šta vas asociraju parovi iz prethodne kolone, pa ponovo od 4 polja na isti način napravite dva polja, sve dok ne stignete do jednog. Reč koja ostaje u poslednjem polju je vaša ključna reč i ona govori puno o vašoj intuiciji. Pokušajte njeno značenje da povežete sa trenutnom situacijom u koj se nalazite i dobićete nove uvide i rešenja.

Kada otkrijete ključnu reč vaše podsvesti, počinjete da razumete neke stvari i postajete svesni svojih postupaka, a padaju vam na pamet i kreativna rešenja. Ponekad treba sačekati, razmisliti o svemu, dobro analizirati situaciju, pa tek onda doneti odluku. Ovaj test bi trebalo da vam omogući da bolje razumete sebe, svoje postupke i mnoge stavri u životu.

Koja je vaša ključna reč?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs