NEVEROVATNA PRIČA

RODILA SE SA MUŠKOM BRADOM:Roditelji je kao bebu dali cirkusu NAKAZA, umrla a da život van cirkusa nije iskusila!(VIDEO)

Eni Džons je rođena u Virdžiniji 1865. godine i navodno je s bradom došla na svet.

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Printscreen/YouTube

Roditelji su su se zaprepastili kada su videli da njihova beba ima bradu odraslog čoveka, ali su se ubrzo utešili, shvativši da je njihova ćerka - takva kakva je - jedinstvena prilika da se obogate. Nije imala ni godinu dana kada su je ubacili na izložbu nakaza putujućeg cirkusa Finijusa Tejlora Barnama.

 

Devojčica su prozvali "Dete Ezav", po dlakavom Jakovljevom bratu iz biblijske priče. Opisivali su je kao "najčudesniji primerak maljavosti posle Ezava" i tako je njena uspešna karijera počela i pre nego što je prohodala.

Bila je toliko popularna da je Barnam ponudio njenoj majci ugovor na tri godine, uz mesečnu nadoknadu od 150 dolara. Međutim, ona će biti cirkuska atrakcija mnogo duže nego što je bilo predviđeno prvim ugovorom. "Dete Ezav" je prvo postalo "Žena Ezav", a potom "Bradata žena". Privlačila je publiku tako što je isticala ženske atribute, stvarajući kontrast u odnosu na bradu: oblačila je modernu, ženstvenu odeću i naučila da svira mandolinu.

 

Njena metoda se pokazala kao uspešna. Eni Džons je postala jedna od najnezaboravnijih atrakcija Barnamove izložbe nakaza. Pretpostavlja se da je Eni patila od hirzutizma, bolesti koja uzrokuje pojačanu maljavost muškog tipa kod žena, a koju ima oko oko pet do deset odsto ženske populacije. Međutim, iako je bila najpoznatija bradata žena toga doba, živela je kratko i nije iskusila radosti života izvan cirkuske šatre.

 

Godine 1880. udala se za Ričarda Eliota, koji je dozivao publiku ispred Barnamovog cirkusa, ali pošto je tada imala samo 15 godina, a on bio zreo muškarac, prikrivao je njene prave godine, a njeni roditelji nisu odobravali taj brak.

 

U braku su proveli 15 godina, dok se 1985. nisu razveli. Eli se nakon toga ponovo udala za Vilija Donavana, ali i taj brak je nesrećno okončan četiri godine kasniej, kada je on preminuo.

 

Nažalost, ni Eni nije dugo poživela, umrla je od tuberkuloze u 37. godini života, a da nije imala ni priliku da upozna drugi način života, osim života cirkuske nalaze...

 

(Stil.kurir.rs/Paranormal 5)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...