PROBAJTE I VI

Svi istinski srećni ljudi se strogo pridržavaju ovih pravila: Princip čuvenog filozofa Pareta menja život iz korena!

Svim srećnim ljudima zajednička je jedna stvar, oni se strogo pridržavaju pravila čuvenog filozofa Pareta. Princip 80/20 životna je filozofija koja može potpuno da vam promeni život

Zanimljivosti 25.01.2021. - 09:52h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Prema Pareto principu, poznatom i kao princip 80/20,sve u životu možemo da postignemo, samo  ako naučimo da ciljeviam pristupamo na pravi način.

 

Ovaj princip se može primeniti na sve aspekte našeg života - lični razvoj. napredak u karijeri, fizički izgled i sve ostalo što zacrtate da ostvarite.

 

Vilfredo Pareto je tvrdio da ukoliko želimo da uspemo, moramo da  prestanemo da se fokusiramo na više stvari odjednom, već da da razmislimo šta nam je trenutno prioritet i svu snagu usmerimo na ostarivanje samo tog cilja.

 

Evo kako on to obajšnjava

 

Primena principa u ljubavnom odnosu 

 

Uz pomoć ovog principa možete poboljšati i odnos sa partnerom ili porodicom. Ukoliko imate česte nesuglasice i čini vam se kao da se ni najmanje ne slažete, prisetite se svih svađa koje ste imali u poslednje vreme i onoga što je bilo glavni okidač.

 

Tako ćete shvatiti šta vas tačno muči i moćićete da počnete da radite na konketnom problemu i njegovom rešavanju.

Pareto princip u finansijama

 

Ako još uvek niste naučili da raspolažete finansijama, Pareto princip će vam pomoći i u tom segmentu života. Vrlo je jednostavno, sve troškove rasporedite u nekoliko kategorija - računi, hrana, slobodno vreme, odeća...

 

Ovako ćete sigurno sprečiti nepotrebno trošenje i moćićete da potrošite samo onoliko novca koliko ste i odvojili.

 

Povećajte produktivnost

 

Na parčetu papira napišite sve dnevne obaveze i izračunajte koliko vremena nedeljno trošite na svaku od njih. Tako ćete uvideti koja akrtivnost vam oduzima najviše vremena, šta biste mogli da promenite i da li biste mogli da reorganzujete te aktivnosti.

 

Kada se ovako posmatraju stvari u životu, mnogo ih je lakše kontrolosati i menjati.

 

Ista pravila važe i za sve ostale aspekte života. Pre nego što krenete u ostvarivanje ciljeva, razmislite šta vam je najvažnije i svu pažnju usmerite na to. Kada se snaga uloži na konkretan cilj, uspeh je zagarantovan.

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...