saznajte više

10 najbogatijih porodica na svetu: U njihovom vlasništvu su najveći svetski brendovi!

Na veb-portalu Bloomberg nedavno je objavljena lista najbogatijih porodica na svetu u 2020. godini.

Zanimljivosti
Autor:
10 najbogatijih porodica na svetu: U njihovom vlasništvu su najveći svetski brendovi!
Foto: Shutterstock

Na njenom čelu se nalazi porodica Volton, koja je vredna čak 215 milijardi dolara. Bogatstvo ove porodice potiče od vlasništva nad kompanijom Walmart, specijalizovanom za trgovinu na malo, koja poseduje čak 11.000 prodavnica širom sveta.

Druga na listi je porodica Mars, koja u vlasništvu ima istoimenu kompaniju, poznatu svim sladokuscima. Zanimljivo je da su oni deo svog bogatstva od 120 milijardi dolara zaradili i zahvaljujući nekoliko popularnih brendova hrane za pse.

Porodica Kouk je treća sa imetkom od 109,7 milijardi dolara. Ona drži veliki konglomerat Koch Industries, koji je veoma aktivan u energetici, hemijskoj industriji, finansijama i drugim privrednim oblastima.

Četvrta na listi najimućnijih porodica je kraljevska dinastija Al Saud iz Saudijske Arabije, sa bogatstvom od 95 milijardi dolara, dok je peta na listi indijska porodica Ambani (81,3 milijardi dolara), koja u vlasništvu ima korporaciju Reliance Industries.

Dve francuske porodice zauzimaju šesto i sedmo mesto. To su porodica Dima (63,9 milijardi dolara), koja je vlasnik modnog brenda Hermes, i porodica Verthajmer (54,4 milijardi dolara), kojoj pripada modni brend Chanel.

Američka porodica Džonson zahvaljujući svom investicionom fondu Fidelity Investments poseduje 46,3 milijardi dolara i zauzima osmo mesto na listi.

Farmaceutska kompanija Boehringer Ingelheim je u vlasništvu porodice Beringer i porodice Fon Baumbah, koje su se povezale nakon braka Eriha Fon Baumbaha sa ćerkom tadašnjeg vlasnika kompanije Alberta Beringera mlađeg. Ove porodice zajedno imaju 45,7 milijardi dolara, što ih stavlja na deveto mesto Bloomberg-ove liste. Porodica Albreht iz Nemačke je deseta sa bogatstvom od 41 milijarde dolara. Ona u svom vlasništvu ima veoma uspešan trgovinski lanac Aldi.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs