Pogledajte

Da se naježiš: Travijata sa balkona kao podrška susedima u karantinu (VIDEO)

Jedna italijanka sa svoje terase "obratila se" komšijama zvucima čuvene Verdijeve opere

Zanimljivosti
Autor:
Da se naježiš: Travijata sa balkona kao podrška susedima u karantinu (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Ako je korona virus doneo bilo šta dobro, onda je to svakako osećaj solidarnosti među ljudima i potreba da učinimo ono što je u našoj moći da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija i pokušamo da učinimo da se ljudi oko nas osećaju bolje.

Da se to može postići malim gestovima pažnje i truda, živi je dokaz ova Italijanka raskošnog glasa, koja je svoj talenat iskoristila da oraspoloži, ohrabri i bar na kratko zabavi svoje susede.

Taktovovi čuvene opere, koje je među mnogim drugima izvodio i jedan od najvećih tenora ikada - Lućano Pavaroti, čuli su se pre nekoliko večeri i sa balkona jedne italijanke (rekli bismo profesionalne operske pevačice), a kao podrška već nedeljama izolovanim stanovnicima italijanskih gradova.

Doktori iz Vuhana: Postoje 2 načina da razlikujete prehladu od korone!

Na snimku se vidi žena, čije dete sa kasetofona pišta mušta muziku, dok ona počinje da peva anđeoskim glasom poznatu operu. Njene komšije pomno su pratile njen nastup sa prozora okolnih zgrada i, naravno, nagradile je aplauzom.

Koliko teška i stresna izolacija može biti, pogotovo poduprta strahom za život i živote najbližih, italijanski građani možda najbolje znaju, pa ovi tonovi koje ćete čuti zaista mogu da učine da se najžite.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs