prošetajte oko zgrade!

Kad oči držite jedva otvorenim: 6 saveta da lakše preživite pospani dan na poslu!

Kada oči držite jedva otvorenim!

Zanimljivosti
Autor:
Kad oči držite jedva otvorenim: 6 saveta da lakše preživite pospani dan na poslu!
Foto: Shutterstock

Nova godina je na pragu, a sa njom i proslave sa firmom, sa kolegama, naređenima, predpraznična euforija uveliko hara, a pored svega navedenog mora da se radi. Evo saveta kako da "izgurate" radni dan na poslu ukoliko se baš osećate iscrpljeno, ako ste nenaspavani ili previše umorni da održite koncentraciju na najvišem nivou.

1. Prošetajte oko zgrade

Možda na trenutka zvuči kao preveliki napor ali bukvalno sekunda Vam je potrebna da ustanete se i izađete napolju, pa jedna kratka šetnjica po suncu i vetriću daće Vam novu dozu energije. Ili po hladnom, osvežavajućem vazduhu, svejedno. Preporuka je brzi hod i duboko disanje.

2. Umijte se hladnom vodom

Hladna voda je najbolje osveženje za umorno lice. Uzmi kratku pauzu i umijte se, a onda lagano papirom uklonite ostatak vode tapkanjem - šminka će to preživeti. Možete držati i šake pod mlazom ledene vode minut-dva pa hladnom vodom "natapkati" zadnji deo vrata.

3. Vežbajte pre posla

Ustanete li ranije i odradite trening pre posla, makar 20 minuta, osećaćete se puni energije čitavog dana - a verovala ili ne, naučno je dokazano da telo koje vežba ujutro povećava sveukupnu energiju tokom dana.

4. Imajte kofein pri ruci

Nebitno je koji je napitak u pitanju, ali bitno je da u sebi ima kofeina. To je privremeni način da brzo dobiješ pojačanu energiju. Doduše, efekt nije dugotrajan, pa kako se nije dobro celi dan nalivati kafom, odlučite se za više šoljica recimo jakog čaja.

5. Slušajte muziku

Slušanje muzike drži mozak sve vreme pripravnim, a dokazano je i kako muzika pomaže pri održavanju koncentracije.

6. Izbegavajte šećer

Istina, šećer će ti dati navalu energije, ali kad to popusti osećaćeš se još umornije nego pre - znači, čokoladice odmažu. Tako da su bolja opcija orašasti plodovi. Ali i daleko i zdravija!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs