pesma za ples

PRAVITE SVADBU, A NE ZNATE KOJU PESMU DA IZABRATE ZA PRVI PLES? Ovo su najpopularnije numera SRPSKIH MLADENACA

Iako bi celo venčanje trebalo da budu samo za mladu i mladoženju, realnije je ipak da su nekoliko momenata baš samo njihovi. Prvi ples je upravo to. Pesma koja se dugo bira i koja mora da nosi večnu poruku ljubavi.

Wedding
Autor:
PRAVITE SVADBU, A NE ZNATE KOJU PESMU DA IZABRATE ZA PRVI PLES? Ovo su najpopularnije numera SRPSKIH MLADENACA
Pesma za prvi ples, Foto: Shutterstock

E sad, pitanje je koliko ste spremni da maltretirate bend i ostale prisutne svojim čudnim i egzotičnim izborom, a koliko volite da se držite standarda. A standardi ipak postoje. Čak i kod nas. Svi oni koji češće posećuju svadbe,znaju da se mahom slične pesme smenjuju. Da li su to domaće, sporije, zabavnog pop-rok karaktera.

Vlada Divljan – Samo jednu ljubav imam

Veliki kralj pop muzike je sastavio neke od najlepših ljubavnih balada. Neko će reći da su i “Odnesi me” kao i jedna od poslednjih pesama koju je snimio pre preranog odlaska na onaj svet “Samo jednu ljubav imam” najlepše. Ostavićemo to ipak kao neku subjektivnu klasifikaciju, ali isto tako moramo da primetimo da upravo ove dve pesme su u samom vrhu izbora za prvi ples.

Zdravko Čolić – Prava stvar

Čola u pesmama uglavnom pati i gleda vozove i mahom sa svim tim Kristinama o kojima peva nije imao srećan kraj. Otud se možda i “Prava stvar” iskristalisala u vrhu odabranih pesama, jer pre svega peva o muškarcu da je ipak s njom nešto drugo.

Sars – Lutka

U jednom trenutku delovalo je da je ovo jedina pesma za prvi ples i da će biti propisan zakon da će svi mladi bračni parovi morati da otplešu svoje uz nju. Hvala Bogu pa se to nije desilo, a i ljudi su se mahom zasitili lutke i rešenosti večnog plesanja.

Bisera Veletalnić – Zlatni dan

“Zlatni dan” je verovatno ime najviše fejsbuk albuma sa slikama venčanja u istoriji ove društvene mreže. Samim tim i ova pesma se često može čuti dok se mlada i mladoženja njišu u ritmu ove sprorije Biserine pesme o večnoj ljubavi.

Strano Zabavno

Bezobzira na sve, ne postoji neki standardni strani izbor za prvi ples. Sve se svodi na neku omiljenu pesmu drage i dragana koji su u centru pažnje, tako da izbor se kreće od hitova veličine “I Don’t Wanna Miss a Thing” grupe Aerosmith. Neki od svetskih hitova koje su se preselili i kod nas na venčanjima su svakako Robbie Williams i “Angels” a od relativno novijih stvari, tu je i riđokosi trubadur kog mnogi vole, Ed Sheeran i “Thinking out loud”.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs