omiljena unuka kraljice

Otkriveni detalji raskošne venčanice u kojoj je zablistala princeza Beatris! (FOTO)

Omiljena unuka britanske kraljice Elizabete II stala na ludi kamen, a o njenoj venčanici svi pričaju

Wedding
14:30h Autor:
Otkriveni detalji raskošne venčanice u kojoj je zablistala princeza Beatris! (FOTO)
Foto: Profimedia

Britanska princeza Beatris od Jorka izgovorila je u petak sudbonosno "da" italijanskom preduzetniku Edoardu Mapeliju Mociju na privatnoj ceremoniji u dvorcu Vindzor.

venčanje je prvobitno bilo zakazano za 29. maj u Londonu, ali je odloženo zbog pandemije korona virusa.

Na svojim zvaničnim profilima na društvenim mrežama Bakingemska palata objavila je dve fotografije para čestitavši im ulazak u bračnu luku, a venčanica koju je odabrala omiljena unuka kraljice Elizabete II oduševila je sve fanove britanske kraljevske porodice.

Ćerka slavnog holivudskog para mamila uzdahe na plaži: Pokazala figuru i brojne tetovaže! (FOTO)

foto: Profimedia

Ko je dizajnirao haljinu?

Za razliku od većine dama sa britanskog kraljevskog dvora, koje su za najvažniji dan u svom životu izabrale venčanice sa potpisom renomiranih modnih brendova, princeza Beatris od Jorka je pronašla u ormaru svoje bake, britanske kraljice Elizabete II. Reč je o vintejdž modelu bele haljine s potpisom dizajnera Normana Hartnela.

Ovaj britanski dizajner je veliku slavu stekao u 20. veku kreiranjem odevnih komada upravo za dame iz kraljevske porodice, te su njegove kreacije nosile njeno kraljevsko veličanstvo, kao i i princeza Margaret.

Isplivali novi detalji o svađi prinčeva Harija i Vilijama: Evo ko je upleo prste!

foto: Profimedia

Ovaj izbor princeze Beatris je sve iznenadio s obzirom na to da su dame iz kraljevske porodice dosada uglavnom birale haljine izrađene po meri i s potpisom renomiranih dizajnerskih kuća.

Kejt Midlton je za svoje venčanje sa princom Vilijamom takođe nosila venčanicu britanskog modnog dizajnera Aleksandra Mekvina, dok je Megan Markl sudobnosno "da" princu Hariju izgovorila u venčanici brenda Živenši".

Mlađa sestra princeze Beatris, Evgenija od Jorka je za najbitniju haljinu u životu angažovala dizajnere Petera Pilota i Kristofera De Vosa.

Kako bi na svom venčanju zablistala u haljini iz ormara svoje bake, princeza Beatris je imala sastanke s kraljičinim poverljivim krojačima, Angelom Keli i Stjuartom Parvinom kako bi se model Hartnelove haljine prilagodio njenoj figuri.

S obrzirom na to da kreacije nije bila specijalno stvorena za nju, nisu postojale ni posebne poruke ili prikazi skriveni u njenim šavovima. Ali, kao haljina koju je pozajmila od kraljice, Beatris je na svoj način odala počast kraljevskoj baštini.

Kada su se upoznali on je imao 44, a ona samo 18 godina: Razlika u godinama mi odgovara, to je u mojoj porodici normalno

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs