obavezno štivo

Knjige koje će vam promeniti pogled na svet: Bil Gejts preporučuje 3 koje svako mora da pročita!

Svaki zaposleni u njegovoj kompaniji je morao da pročita ove knjige

Knjige
12:51h Autor:
Knjige koje će vam promeniti pogled na svet: Bil Gejts preporučuje 3 koje svako mora da pročita!
Foto: Reuters / Pierre Albouy

Bil Gejts je pasionirani ljubitelj knjiga. Kaže da broj koji je do sada pročitao prelazi nekoliko hiljada. Koliko čitanje smatra važnim za napredovanje i postizanje uspeha govori i činjenica da je uslov za svakog radnika u njegovim komapnijama da pročitaju 3 knjige koje on smatra neprevaziđenim delima.

U ovim knjigama ćete naći motivaciju i volju za napredkom. Pogledi na svet će vam se iz korena promeniti. Ako ih Bil Gejts preporučuje, verujemo da zaista vredi odvojiti vreme za njih.

"Godinama govorim da je knjiga 'Bolji anđeli naše prirode' Stivena Pinkera najbolja knjiga koju sam pročitao u poslednjih deset godina. Svi preporučujem ovo delo. Pinker koristi detaljna istraživanja kako bi potvrdio da živimo u najmirnijem vremenu u ljudskoj istoriji. Nikada nisam video tako jasna objašnjenja progresa.

Slovenski filozof, Slavoj Žižek: Ako smo svi srećni, kako to da je svuda teskoba i depresija!

foto: AP / Ted S Warren

Knjiga "Činjenice: 10 razloga koji obajšnjavaju da imamo loše poglede na svet-stvari su mnogo bolje nego što mislite", atora Hans Rosling je njegov drugi izbor.

Ova knjiga nudi radikalno drugačije objašnjenje globalnih trendova i deset nagona koji menjaju našu perspektivu.

"Preporučujem ovu knjigu od dana kada je objavljena. Hans nam pruža radikalno drugačije osnovno razumevanje istine o svetu, kako se život generalno menja nabolje, i šta je sve potrebno poboljšati. Autor takođe iznosi nezaboravne anegdote iz svog života. On je jedan briljantan čovek, a ovo je jedna od najboljih knjiga koje sam ikada pročitao", zaključuje Gejts.

"Sve se dešava sa razlogom" Kejt Bauler Kada je autorki ove knjige dijagnostikovan četvrti stadijum raka debelog creva, pokušala je da otkrije šta je dovelo do toga. "Rezultat su srceparajući, ali iznenađujuće zabavni memoari o veri i mirenju sa svojom sopstvenom smrtnošću", objašnjava Gejts.

Pružanje utehe: Evo šta treba da kažete ožalošćenoj osobi, a šta nikako ne smete!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs