Iz muškog ugla

Evo zašto muškarac napušta ženu: Tretirate nas kao pse, pa očekujete vernost!

Žene, varate se ako zaista verujete da muškarci, napuštajući vas, jure one žene koje mirišu na novo, lepe su i seksepilnije od vas!

Lifestyle
Autor:
Evo zašto muškarac napušta ženu: Tretirate nas kao pse, pa očekujete vernost!
Foto: Profimedia

Ovo zaista nije istina! Reći ću vam u ime većine muškaraca da seksualnost i lepota nemaju nikakve veze sa tim.

Pravi razlog zašto muškarac napušta ženu je zanemarivanje! Mislim da je to zapostavljanje, i to svi znaju. Nijedan normalan muškarac neće sebe osuditi na doživotnu robiju pored žene koja ga zanemaruje.

Zašto on sebi da dozvoli da ga neko nepoštuje, misleći da će on to sve progutati? Da će izdržati, da će preživeti i da neće biti uvređen? Samo, eto, što je muškarac!

Ne, drage žene vi sve pravite kućne pse od svojih muževa! Ako ih budete i dalje tako tretirale, otići će od vas! Bojite se onih koji samo ćute i trpe...

Muškarac je lav, zver, on nikad ne može biti kuče!

Drugi razlog zbog koga muškarci napuštanu svoje žene je invazija na njihov lični prostor! A to je veoma bitno!

Žene misle ako je muškarac oženjen vama, sa vama vodi ljubav, jede, spava, da ne mora da ima svoj lični prostor, slobodno vreme i da svaki njegov korak mora biti pod strogim nadzorom.

Ako tako mislite moram da vam kažem da će vaš muškarac pobeći i na kraj sveta, u totalnu nedođiju samo kako bi oslobodio dušu! Kako bi prodisao!

Čak i ako sa njim imate decu, ako ste u braku deset i više godina, to nije razlog da ga vežete za sebe, jer to može da znači samo jedno: kraj!

Svaki čovek mora da ima svoj kutak, svoj mir, svoje vreme za tišinu i opuštanje...

Razumem vašu potrebu da budete vezane za muškarca dušom i telom, ali tolika blizina sve pokvari!

Treći razlog zašto muškarac napušta ženu je nedostatak zahvalnosti! On te oblači, hrani, kupuje ti cveće i sve što ti treba, a ti to uzimaš zdravo za gotovo?!?!

Draga ženo, zar je teško da kažeš hvala???

Molim vas drage dame, i mi smo ljudi - odnosite se prema nama sa poštovanjem.

Recite nam "hvala" i učinićemo sve za vas!

Četvrti razlog kada muškarac ostavi ženu je zbog toga što se ona sama zapustila. Što je sebe zanemarila. To što si u braku deset godina ne daje ti za pravo da prestaneš da se depiliraš! Brini o svom telu, koristi parfem i oblači se tako da se tvoj muškarac okrene za tobom kada prođeš pored njega.

Ukoliko tvoj muž gleda druge žene, nikad to ne uzimaj olako. Na tvoju bezbrižnu rečenicu: "Neka gleda..", on će pažljivije da pogleda drugu...

Peti razlog je odbojnost. To je najstrašniji od svih razloga. Dođe taj momenat kada shvati da te ne voli. U tom slučaju samo ga pusti. Svako ima pravo na grešku, ma koliko to gorko zvučalo, svako može da bude pogrešan izbor onog drugog.

Ako vas vaš muškarac ne voli i samo je iz navike sa vama, odmah izađite iz te priče, ona nije pisana za vas.

Šesti razlog zašto muškarac napušta ženu je - neraspoloženje. Ona je uvek besna, nezadovoljna, tužna... Tada muškarac ne žuri da se vrati kući. Vremenom on napušta i kuću i ženu i porodicu.

Žena treba da bude praznik, radost, energija, muška snaga...

Žena treba da bude ona osoba kojoj ćeš trčati u susret, željan da sa njom podeliš svoju sreću, uspeh, zadovoljstvo... A ako žena muškarcu uzima radost, vitalnost, sreću, on će otići zauvek od nje.

Verovatno će žene komentarisati ovaj tekst, tvrditi da sam napisao glupost. Reći će da će muškarac otići za lepom suknjom, lepim nogama, za zavodljivom ženom...

Muškarac sam i znam da ni jednog muža neka kratka suknja neće odvojiti od žene koju voli i sa kojom je srećan kod kuće. I to je istina. Muškarci će me podržati!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs