Sjajna Riz Viterspun

Sve se može kad se hoće: 10 poučnih lekcija iz filma Pravna plavuša!

Eli Vuds su svi stereotipno doživljavali kao glupu plavušu i podsmehivali se njenom stilu oblačenja. Ali umesto da bude nepristojna i pokuša da ih uveri da nisu u pravu, Eli se i dalje ponaša isto i usput zlobnicima očitava lekcije

Filmovi
Autor:
Foto: Profimedia

"Pravna plavuša" Eli Vuds osvojila je srca gledaoca svojom vrckavošću, iskrenošću, optimizmom i sposobnošću da veruje u sopstvene ciljeve čak i kada joj se drugi zbog toga podsmehuju. Jednu od najdražih filmskih plavuša savršeno je oživela glumica Riz Viterspun koja danas slavi 42. rođendan. Tim povodom prisećamo se lekcija koje smo naučili od nepokolebljive Eli Vuds.

 

1. Ne dozvoli da te način na koji te drugi percipiraju koči.
Studije prava su za dosadne, ružne i ozbiljne ljude. A ti nisi ništa od toga, kaže Eli Vuds njen otac nakon što njemu i mami saopšti da želi da studira na Harvardu. Elini brižni roditelji kao i prijateljice iz sestrinstva želeli su da je odgovore od te ideje, ali nisu uspeli da je zaustave.

 

2. Okruži se s ljudima koji podupiru tvoje ciljeve.
Eli Vuds na Harvardu u početku nije našla prijatelja koji će joj biti podrška u ostvarivanju njenih ciljeva, ali zato je izvan njega. Sprijateljila se s Polet kod koje je išla na manikir i njih dve se postale vrlo bliske, a podržavale su je i prijateljice iz rodnog grada Margo i Serena. Tu je naravno i Emet s kojim je kasnije započela ljubavnu vezu. Nije dopustila da joj zli jezici pokvare boravak na studijama i okružila se sa ljudima koji su joj bili podrška.

 

Top 5 filmova o prijateljstvu: Jedna drugoj su se našle kada je to bilo najpotrebnije! (VIDEO)

foto: Profimedia

3. Loše situacije pretvori u dobre.
Eli je bila uverena da će je Varner zaprositi, ali on je potpuno neočekivano prekinuo vezu i jako je povredio. Mnogi od nas znaju kako je to... Eli je neko vreme bila utučena, ali onda je odlučila da iz loše situacije izvuče nešto dobro i da slediti Varnera na Harvard. Kada vidi Varnera sa verenicom, potpuno opravdano je zatečena i uznemirena. Ali na kraju bude izabrana za najboljeg studenta na svojoj godini, postane najbolja prijateljica s Varnerovom bivšom verenicom i pronađe pravu ljubav.
 

4. Ne dozvoli da te zli jezici obeshrabre.
Kada je tek došla na Harvard, Eli Vuds su svi stereotipno doživljavali kao glupu plavušu i podsmehivali se njenom stilu oblačenja. Ali umesto da bude nepristojna i pokuša da ih uveri da nisu u pravu, Eli se i dalje ponaša isto i usput zlobnicima očitava lekcije. Ismejavaju je i njene kolege pripravnici s kojima radi na slučaju, ali nakon samo jednog razgovora uspeva da dobije alibi osumnjičene. Podrugljivo su nastrojeni i dok sama pokušava da slučaj privede kraju, ali uhvati ubicu u uzbudljivom unakrsnom ispitivanju.

 

4 najgledanije ženske serije na svetu: Od ovih junakinja smo naučile dosta! (FOTO)

foto: Profimedia

5. Ako ti se nešto čini čudno, znači da je čudno.
Jedna od prekretničkih scena u filmu "Plavuša s Harvarda" svakako je ona u kojoj profesor Kalahan pozove Eli u svoj kabinet pod izgovorom da joj čestita. Tada pokušava da je uveri da će morati da spava s njim ako želi da napreduje u karijeri. Eli ga odbije razočarana što je njen mentor otkrio svoje pravo lice. Ipak, ne da se pokolebati i pouzdajući se u vlastite sposobnosti i znanje kreće dalje. Ta scena podsetila nas je da niko ne treba trpeti seksualno uznemiravanje kako bi uspeo u karijeri.

6. Nemoj da se bojiš da preuzmeš vođstvo.
Eli je znala kako da pobediti u pravnom slučaju, ali niko drugi nije bio uveren u njenu teoriju da je Bruke, osumnjičena za ubistvo supruga, nevina. Ipak, ta sitna, plava mudrica bila je dovoljna uporna i samouverena da preuzme vođstvo. Ako znate da činite pravu stvar, nemojte odustati i idite napred.

 

Top 5 filmova o ljubavi i muzici: Priče koje nikada nećete zaboraviti! (VIDEO)

foto: Profimedia

7. Svoje znanje uvek prenosi drugima.
U zadnjoj sceni filma "Plavuša s Harvarda" Eli se u govoru prisetila svojih početaka na Harvardu i s drugim studentima podelila kako je tekao njen put do ostvarenja sna. Lekcija: uvek tražite načine kako da drugima prenesete ono što ste naučili.

 

8. Uživaj u uspehu, ali nemoj da ti to ubije želju za napredovanjem.
Prvobitni cilj Eli Vuds bio je da upiše Harvard kako bi impresionirala bivšeg dečka Varnera. Kada joj je to uspelo neko vreme je mislila da je postigla sve što je htela, ali ubrzo je shvatila da joj hodanje istim mramornim podom kojim hoda i Varner nije dovoljno.

 

Filmovi zasnovani na istinitim ljubavnim pričama: Za jedan nikada ne biste pomisili! (VIDEO)

foto: Profimedia

9. Pokaži zahvalnost ljudima koji su ti pomogli da ostvariš svoj san.
Skupljanje i deljenje informacije je ključno kada treba nešto da saznate ili želite napredovati u karijeri. Nakon što ste postigli svoj cilj, šta uraditi? Zahvalite svojim vezama, baš kao se Eli zahvalila Polet.

10. Uvek budi najbolja prijateljica koja možeš biti.
U nekim trenucima filma Eli Vuds čini se kao devojka koja provodi dane proganjajući momke. U stvarnosti, Eli se uvek pobrine da su njene prijateljice dobro pre nego li što uopšte pogleda muškarca. Ona je predsednica svog sestrinstva i sve devojke poštuju i priznaju njenu titulu. Pomogne Polet da osvoji poštara u kog je zaljubljena i da uzme svog voljenog psa od bivšeg supruga.

Čak i kada je Vivijan zločesta prema njoj, Eli je uvek iskrena i ljubazna prema verenici svog bivšeg. Na kraju filma saznamo da će je Emet zaprositi, ali njeni odnosi s drugim ženama i prijateljicama zapravo su puno više naglašeni u filmu.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...