rođena na današnji dan

Stil Marlen Ditrih: Kraljica elegancije najglamuroznijeg doba Holivuda! (FOTO)

Na današnji dan pre 116 godina rođena je holivudska diva Marlen Diettrih. Osim što će zauvek biti zapamćena kao filmska i pozorišna ikona, Ditrih pamtimo i po odličnom i jedinstvenom modnom izgledu i stilu...

Moda
Autor:
Stil Marlen Ditrih: Kraljica elegancije najglamuroznijeg doba Holivuda! (FOTO)
Marlen Ditrih, Foto: Profimedia

Marlen Ditrih imala je duboku strast prema modi, kako u poslovnom tako i u privatnom životu. U vreme kada su bile popularne ženstvene haljine, Marlen je počela da promoviše androgeni stil koji je odisao glamurom.

Konzervativno javno mnjenje uspela je da šokira kada se pojavila u muškom odelu i muškim šeširom, ali ubrzo je bila kopirana jer je mušku odeću uspela da prilagodi ženskom telu.

Jedna je od prvih žena koja je u 30-ima javno nosila pantalone i crni smoking.

Svet pod nogama Marlen Ditrih: 10 citata najveće holivudske dive! (FOTO)

foto: Profimedia

- Nosim muške pantalone zato što ih volim i jer se u njima osećam privlačno. Nije reč o nekoj sezacionalnosti, izjavila je jednom prilikom Marlen često odevena u i sa cilindrom na glavi i leptir mašnom oko vrata.

Taj slobodouman izgled za žene koji je promovisala hrabra i odvažna Marlen i danas služi kao inspiracija mnogim dizajnerima i brojnim zvezdama. Ali, ni ženstvene duge haljine nisu joj bile nepoznanica.

Istinska modna ikona birala je duge, elegantne i jednostavne haljine za svečane događaje dok je za dnevne varijante birala "pencil" suknje dužine ispod kolena, svilene bluze i šešire koji su bili neizostavan deo njenog stila.

7 trikova za lepotu starog Holivuda: Izgledajte kao diva! (FOTO)

foto: Profimedia

Zvezda filmova "Plavi anđeo" i "Maroko" znala je svaki put da odabre savršeni modni dodatak. Bez obzira je li u pitanju bila fedora, beretka ili šešir, ikona stila se isticala u gomili sa svojim besprekornim stilom odevanja.

SIMBOL BEZVREMENSKE ELEGANCIJE

Marlen Ditrih bila je ljubitelj boje peska, koja je simbol bezvremenske elegancije, baš kao i večne bunde s kojima je znala da upotpuniti elegantan i prefinjen izgled.

Krzno je volela zbog načina na koji se zbog njega osećala, a posebno jer je s krznom mogla lako da stvori dramatičan izgled.

Beretka je modni dodatak godine: Izgledajte kao francuskinja! (FOTO)

foto: Profimedia

Osim prefinjenog stila, Ditrih je bila i neobično lepa, egzotična i privlačna.

Fatalna Marlen imala je savršeno svetli ten, tanke obrve i ''uspavani'' pogled koji se krio ispod gustih trepavica sa crnim rušem i crvenim karminom.

Prva Nemica koja se probila u Holivudu bila je jedna od najviše plaćenih glumica svog vremena. Američki filmski institut svrstao ju je među 10 najvećih glumica i zvezda svih vremena.

Filmsku i modnu ikonu stila koja je bila ispred svoga vremena ćemo, između ostalog, pamtiti po izjavi:

- Oblačim se zbog imidža. Ne za sebe, ne za publiku, ne zbog mode, ne zbog muškaraca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs