Pogrešne odluke poznatih glumaca

Zvezde koje su odbile legendarne uloge

U filmu, kao i u životu važi ona stara: nije kome je namenjeno nego kome je suđeno. Saznajte koji slavni glumci su odbili možda još slavnije uloge
Filmovi
15:34h
Zvezde koje su odbile legendarne uloge
Foto: Grazia

Da su filmske zvezde ipak samo ljudi, svedoči i to da se njihovi poslovni potezi ne razlikuju puno od poteza običnih ljudi. U moru scenarija, koji im se svakodnevno serviraju, neki od najvećih glumačkih legendi, uspeli su da pogrešno procene veličinu određene uloge. Naravno, neki su morali da odustanu zbog rasporeda snimanja, a neki jednostavno nisu prepoznali šta drže u rukama, dok su listali scenarija, koja su kasnije pretočena u filmske klasike.

Džek Nikolson - Kum

Jedan legendarni glumac imao je priliku da glumi jednog od najvećih likova filmske industrije. Ali, ta uloga je pripala drugoj legendi i obeležila njegovu karijeru. Iako je Al Paćino (Al Pacino) bio više nego upečatljiv u ulozi Majkla Korleonea, uloga je najpre bila namenjena Džeku Nikolsonu (Jack Nicholson). On je rekao da je znao da će Kum biti briljantan film, ali je tada verovao da Indijance treba da glume Indijanci, a Italijane, Italijani.

Mišel Fajfer - Kad jaganjci utihnu

Kad jaganjci utihnu je dobio čak 5 nagrada Oskar i do danas spada među najzanimljivija i najbolja ostvarenja u domenu psiholoških trilera. Za Džodi Foster (Jodie Foster) ova uloga je značila novo poglavlje u profesionalnom životu, ali se za nju borila sa najvećim ženskim imenima Holivuda. Uloga je bila namenjena Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer), koja je smatrala da je film previše nasilan i brutalan, a nakon njenog odbijanja da sudeluje u ludoj i morbidnoj FBI poteri za Hanibalom Lektorom, počeli su kastinzi, na kojima je briljirala Fosterova.

Šon Koneri - Gospodar prstenova i Matriks

Šon Koneri (Sean Connery), legenda velikog platna je dva puta odbio da bude deo dve ultra popularne triologije - Matriks i Gospodar prstenova. Iako je u svojoj bogatoj karijeri snimio desetine hit filmova, Koneri je izjavio da ipak žali što nije prihvatio makar jednu od ponuđenih uloga. U Gospodaru prstenova, Koneri bi glumio Gandalfa, dok bi u Matriksu bio Morfeus.

Edvard Norton - Američki psiho

Pre filma Američki psiho, Bejl (Christian Bale) je važio za problematičnog glumca sa Ostrva. Nakon dugog razmatranja, tvorci filma su rešili da je Edvard Norton (Edward Norton) savršen Petrik Bejtmen (Patrick Bateman). Kada je on odbio ulogu, ona je nuđena Depu (Johnny Depp) i Pitu (Brad Pitt), ali je bilo suđeno da Kristijan Bejl apsolutno zablista i zauvek bude zapamćen kao jedan od najvećih filmskih psihopata.

Moli Ringvold - Zgodna žena i Duh

Tokom 80-ih, Moli Ringvold (Molly Ringwald) je važila za it devojku, koju su podjednako obožavali i muškarci i žene. Proslavila se filmovima 16 sveća i Lepotica u ružičastom, ali kada su joj ponuđene glavne uloge u filmovima Duh i Zgodna žena, Moli je smatrala da su loš izbor za njenu karijeru. Na njenu nesreću, a na sreći njenih koleginica, Demi Mur (Demi Moore) i Džulije Roberts (Julia Roberts), oba filma su postali hitovi, a glavne glumice superzvezde.

Silvester Stalone - Terminator

Džejms Kameron je imao nekoliko imena za koje je mislio da će biti sjajni za ulogu Terminatora. Među njima je izdvojio Silvestera Stalonea (Sylvester Stallone), zvezdu filmova Rambo i Roki. Nakon što je Stalone odbio da postane deo jedne od najvećih franšiza ikada, Švarceneger (Arnold Schwarzenegger) je napravio fantastičan poslovni potez i postao u to vreme jedan od najplaćenijih gllumaca Holivuda.

Vil Smit - Matriks

Proslavljeni glumac, čini se, ume da prepozna komercijalne hitove i takozvane blokbastere. Svoju slavu i finansijsko blagostanje duguje filmovima Dan nezavisnosti i Ljudi u crnom, ali je Vil Smit (Will Smith) odbio da bude Neo u Matriksu. Umesto ovog hit filma, on se odlučio da snimi Divlji, divlji zapad, uz objašnjenje da mu je Matriks delovao suviše komplikovano i da se plašio da će zabrljati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs