I dan i bina više

Još jedna nova bina na Exit-u

Exit festival otvara još jedno novo poglavlje uz trens binu
Događaji
11:38h Autor:
Još jedna nova bina na Exit-u

Doprinos dobroj energiji i atmosferi daće muzički pravac koji je do sada imao prilike da bude predstavljen kroz nekoliko bina ali pojedinačno. Od ove godine, svi ljubitelji trensa imaće priliku da na Xperiment Gaia Trance Stage-u čuju nekoliko stranih i mnoštvo domaćih producenata i di džejeva trens muzike.

Kroz sva četiri festivalska dana, predstaviće se dva strana umetnika i više domaćih izvođača, kako kroz live nastupe svetski poznatih producenata tako i kroz setove vrsnih i dugogodišnjih di džejeva koji trens scenu godinama neguju organizujući žurke i festivale širom Srbije.

Hedlajneri ove bine biće Joti Sidhu i Kristofer Absolum. Od domaćih producenata, nastupiće Arhetip, Magnetic, Manmaćine, Middle Mode, Max, Moca, MarkPanic, Pura, Sale L&S, Sivi, Stole, Vlada.

Joti Sidhu počinje da se bavi di džejingom u barovima i klubovima sa svega 17 godina, puštajući tada acid house muziku. Prvi nastup u inostranstvu imao je u septembru 1990. godine, na Fort de Shampigny - u. Nedugo zatim, Joti ide korak dalje i počinje da se bavi muzičkom produkcijom. 1992. godine pod okriljem Dejva Alena i Endi Vrajta (producent Masive Attack-a i Eurythymics-a) radi kao programer i stiče neophodna iskustva.

Kristof Absolum je čovek iza 3D Vision Recordings, etikete koja zauzima lidersku poziciju na tržištu trance muzike. Učestvovao je u muzičkom poslu dosta dugo, oslobađajučhi svoju prvu ploču nazad u 1988. godine.

On je producent i di džej , koji je počeo da proizvodi trans sa svojim bendom Transvave u 1994. godine , što je bio jedan od najpopularnijih trance projekata u to vreme, sa video klipom koji se emitovao na glavnim svetskim TV kanali kao što su MTV, VIVA i MCM.

Ovogodišnji Exit biće održan od 10. do 14. jula a na njemu će nastupiti Nik Kejv, Dejvid Geta, Snup Dog, Rudimental, The Prodigy, Fatboy Slim i mnogi drugi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs