PRAZNICI NAM STIŽU

Filmovi za sva vremena: 10 najlepših koje morate pogledati ovog decembra! (VIDEO)

Praznični dani namenjeni su za uživanje sa porodicom, odmor, običaje i naravno božićne filmove

Filmovi
Autor:
Filmovi za sva vremena: 10 najlepših koje morate pogledati ovog decembra! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Praznična euforija postaje sve veća, a decembar je idealan mesec za uživanje i gledanje lepih filmova. Napravite kokice, toplu čokoladu, ušuškajte se i uživajte u najradosnijem mesecu na pravi način.

Iako se svake godine snimi pregršt novih filmova, neki su toliko dobri da možemo da ih gledamo iznova i iznova. Ovih 10 je za sva vremena:

1. Sam u kući 1 i 2

Svaka božićna lista nezamisliva je bez vragolastog Kevina koji tokom praznika ostaje sam, prvo u porodičnom domu, a u drugom nastavku filma u Njujorku. Film koji je Mekolija Kalkina vinuo u zvezdano nebo prati dečaka koji se sam bori protiv pljačkaša koji su upravo tokom praznika naumili da pokupe svoj plen. Uz pravu količinu humora, akcije i likova koje nije teško zavoleti, ovaj film postao je jedan od najomiljenijih božićnih filmova svih vremena.

Zanimljivo je da mnogi ljubitelji ovog filma samo prva dva nastavka smatraju "pravima", a i nastavci bez Kalkina imali su neuporedivo manje uspeha.

One su lektira kinematografije: Ovo je 10 najboljih serija 21. veka!(VIDEO)

2. Pepeljugin Božić

Moderna adaptacija klasične bajke oduševiće vas romantičnim božićnim ugođajem. Glavni lik je Endži, koja mnogo radi i trudi se u ujakovoj kompaniji, ali njena sestrična Kendas preuzima sve zasluge.

Kad Endži uzme slobodan dan da bi otišla na božićni bal, maska i haljina omoguće joj da se opusti i zabavi. Tokom bala zapne za oko Nikolasu, bogatom neženji. Pre nego što otkrije svoj identitet, Endži napusti bal i ostavi Nikolasa u potrazi za misterioznom ženom.

13 filmova koje svaki roditelj treba da pogleda: Siromaštvo, napuštenost, razvod, nerazumevanje i rat! (VIDEO)

3. Slučajnost

Ako volite romantične filmove, ovaj film je baš za vas. Džonatan i Sara slučajno se upznaju tokom Božićnog šopinga, a nakon toga će se sresti još nekoliko puta. Varnice su sevnule, ali su oboje u dugim vezama...

4. Zapravo, ljubav

Britanski film Zapravo, ljubav iz 2003. godine postao je jedan od najgledanijih božićnih filmova svih vremena. I danas se u našoj kulturi citiraju neke od rečenica iz filma koji pokazuje koliko ljubav može da bude svestrana. Deset odvojenih priča, koje se povezuju kako se radnja razvija, pokazuju nam sva lica ljubavi i njihove uloge u našim životima. Od one partnerske, roditeljske ili prijateljske, ljubav je ta koja povezuje svet, posebno tokom ovog čarobnog božićnog perioda.

Vredni su svake suze: Najlepši i najemotivniji filmovi, koji će vam dodirnuti srce!(VIDEO)

5. Božić kod Kuperovih

Novija komedija, snimljena 2015. godine. Kuperovi su se okupili na proslavi Badnje večeri, a niz nepredviđenih okolnosti okrenuće ovo veče i nasmejati vas.

6. Odmor

Kameron Dijaz i nominovana za Oskara Kejt Vinslet dve su žene koje su prošle kroz loše trenutke sa muškarcima baš pre praznika. U očajničkoj želji za promenom, one će da zamene kuće i otputuju u suprotnim pravcima (Diaz u London, a Vinslet u Los Anđeles). Obe će da se naći u potpuno nepoznatom gradu, ali jako brzo će se prilagode svom novom okruženju.

10 filmova koje morate pogledati barem jednom u životu: Nećete se pokajati!

7. Dok si spavao

Na Božić, Lusi upoznaje zgodnog biznismena, Pitera, koga udara voz. Lusi odlazi sa njim u bolnicu i tamo upoznaje njegovu prodicu koja predpostavlja da je ona njegova verenica. Kako im ne bi dodatn otežavala, odlučuje da se pravi da je to istina dok se on ne probudi iz kome. Stvari postaju komplikovanje kada se Lusi zaljubljuje u Piterovog brata.

10 najboljih filmova o preljubama: Da li postoji afera nakon koje nema posledica? (VIDEO)

8. Dnevnik Bridžit Džouns 1 i 2

Zašavši u četvrtu deceniju života, Bridžet Dćouns iz Londona nema puno razloga za zadovoljstvo. Radi ne tako zanimljiv činovnički posao, stalno se bori sa viškom kilograma i pokojom čašicom više, dok je njen romantični život sveden na sanjarenje o atraktivnom šefu Danielu. Podjednako je nezadovoljna što joj majka i otac na božićnoj zabavi pokušavaju namestiti sina njihovih komšija, uštogljenog Marka Darsija. Stvari se počnu da se menjaju kad je Daniel pozove da izađu što će se Bridget učiniti kao početak promena. Međutim, u njen život će ponovno ući Mark...

Top 6 jesenjih filmova idealnih uz ćebe i toplu čokoladu: Ovi klasici nam nikada neće dosaditi! (VIDEO)

9. Kraljevski Božić

Amanda je asistentkinja poznatog fotografa. Njena šefica dobija poziv da fotografiše božićne svečanost kraljevse porodice, ali Amanda odlazi predstavljajjći se kao ona. Vrlo brzo će se zaljubitiu princa Leopolda...

10. Porodičan čovek

Kada je pre trinaest godina Džek Kembel otišao u London da stvara karijeru, obećao je svojoj devojci Kejt da će biti razdvojeni samogodinu dana. Sada je Badnje veče i Džek je sjajno plaćeni, moćni neženja s Vol Strita koji živi na visokoj nozi, a Kejt je tek sećanje iz prošlosti.

Nakon što zaspi u svom modernom stanu, idućeg jutra Džek se budi u skučenoj sobi, pored 13 godina mađe Kejt. U sobi je beba, a mala šestogodišnjakinja ga zove tata. Džek - poslovni čovek, preko noći je postao Džek - porodični čovek. Ovo je tek početak dugog spiska iznenađenja koja ga očekuju...

7 filmova koji su bili zabranjeni u bivšoj Jugoslaviji: Komunizam ovo nije tolerisao! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs