pogledajte

Top 6 jesenjih filmova idealnih uz ćebe i toplu čokoladu: Ovi klasici nam nikada neće dosaditi! (VIDEO)

Osjećanja koja nas preplave kada drveće počinje da gubi svoje lišće, kada se menja cela priroda i kada počinju neka nova razdoblja u našim životima uhvatili su i neki od najboljih filmova svih vremena.

Filmovi
Autor:
Top 6 jesenjih filmova idealnih uz ćebe i toplu čokoladu: Ovi klasici nam nikada neće dosaditi! (VIDEO)
Scena iz fima " Stigla vam je pošta", Foto: Profimedia

Vikend popodne, veče nakon dolaska s posla idealna je za uranjanje u ove klasike, uz neizostavno toplo ćebe i kokice. A ni topla čokolada nije naodmet, zar ne?

Posegnite za jednim od ovih nezaboravnih, čarobnih jesenjih filmova za svačiji ukus.

1. Kad je Hari sreo Sali

Jedan od najboljih filmova svih vremena, s nezamenjivom Meg Rajan u glavnoj ulozi vodi nas kroz različita godišnja doba, ali posebno mesto pripada jeseni. Sećate li se scene u kojoj se Hari i Sali šetaju njujorškim Central Parkom očaravajućih jesenjih paleta boja, poigravajući se lišćem?

2. Dobri Vil Hanting

Američka drama koja je u zvezde vinula Mea Dejmona i Bena Aflekka prati mladića iz Bostona, Vila Hantinga, koji mora da se viđa s terapeutom, kojeg tumači Robin Vilijams , kako bi izbegao zatvorsku kaznu.

Od njega uči o životu i samom sebi, a posebno upečatljiva scena između njih dvojice događa se na bostonskoj klupi u parku u sred jeseni.

3. Legende o jeseni

Porodica Ladlou živi u pustarama Montane i u filmu se prati njihov život od početka 20. veka sve do 60-ih godina. Pukovniku Vilijamu Ladlou ne dopada se način na koji vlada tretira Indijance i seli se zajedno sa svoja tri sina što dalje od američke vojske. Sinovi Alfred Samjuel i Tristan nerazdvojni su tokom detinjstva i jednog dana prijavljuju se, protiv očeve volje, kao dobrovoljci u Prvom svetskom ratu.

Jednog dana kada Samjuel predstavi svoju buduću suprugu, Suzanu, braća postaju suparnici. Emotivni film koji već godinama gledamo zbog priče o ljubavi, porodici, strasti, izdaji i nadi u kojem glume Entoni Hopkins, Bred Pit, Ejdan Kvin i Džulija Ormond.

4. Jesen u Njujorku

Kao što govori i sam naziv, ovaj nas film vodi u jedan od najuzbudljivijih gradova sveta u njegovu jesenjem ruhu. Ričard Gir i Vinona Rajder dovoljan su razlog za gledanje ove ljubavne priče. Scene snimljene u Central Parku daju poseban pečat celom filmu, a ujedno i naznačuju tematiku filma. Naime, gasi se život jedne mlade devojke.

5. Društvo mrtvih pesnika

S početkom nove nastavne godine u elitnu školu stiže profesor Keating (Robin Vilijams), aliveć od prvog dana svojim učenicima daje do znanja da ih neće podučavati na klasičan način. On od njih zahteva da razmišljaju svojom glavom i bore se za svoja uverenja, menjajući tako brojne živote.

Radnja je smeštena u jesen, a maestralna gluma ubraja Društvo mrtvih pesnika ne samo među odlične jesenje filmove nego i među najbolje filmove svih vremena.

6. Stigla vam je pošta

Listu završavamo kako smo i počeli, s Meg Rajan koja je u svojem zlatnom periodu oduševljavala svojim ulogama. Klasična ljubavna priča, toplina male knjižare koju protagonistkinja poseduje i čarobna jesen u Njujorkz recept su za film savršen za ove prohladne večeri.

Osim toga, jedna od najpoznatijih rečenica iz filma glasi: „Ne voliš li prosto jesen u Njujorku? Dođe mi da kupim novi školski pribor. Poslao bih ti buket sveže našiljenih olovaka kada bih znao tvoju adresu."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs