DODIRNUĆE VAM SRCE

Vredni su svake suze: Najlepši i najemotivniji filmovi, koji će vam dodirnuti srce!(VIDEO)

Praznici su vreme radosti, ali i pravo vreme da oslobodite svoje emocije. Zato, ušuškajte se, uzmite kokice i spremite paket maramica, jer smo mi za vas odabrali filmove koji "gađaju" pravo u srce!

Filmovi
22:14h Autor:
Vredni su svake suze: Najlepši i najemotivniji filmovi, koji će vam dodirnuti srce!(VIDEO)
Foto: Profimedia

Uz ovih 15 filmova oči će vam sigurno zasuziti. Neke filmove sa liste ste verovatno gledali, neke možda niste, nekima ste se rado vraćali i više puta, a nekima ćete možda nakon ovog teksta dati prvu priliku. I, verujte, nećete zažaliti!

Pa, krenimo. Ovo je 15 filmova uz koje ćete, kažu oni iskusni, sigurno zaplakati. Mi jesmo...

1. Romeo i Julija (1996.)

Reditelj ovog sjajnog dela je Baz Lahrman, Juliju igra Kler Dens, a Romea Leonardo di Kaprio. Moderan pogled na Šekspirovu tragediju sigurno će vas naterati da posegnete za maramicama.

2. Lav (2016.)

Kada se Saro, petogodišnjak iz Indije izgubi na ulicama Kalkute, usvoji ga australijski par. 25 godina kasnije vraća se kući u pokušaju ponovnog ujedinjenja s izgubljenom porodicom. Ovo je priča zbog koje u vašoj kući neće biti oka koje nije zasuzilo.

3. Dobri Vil Hanting (1997.)

Vil Hanting (Met Dejmon) je domar na vrhunskom fakultetu, ali njegov koeficijent inteligencije nadmašuje najistaknutije studente na koledžu. Nakon što reši kompleksnu jednačinu, profesor matematike otkrije njegovu genijalnost i uzima ga pod svoje okrilje. S druge strane njegov psihijatar, kojeg glumi sjajni Robin Viliams, pokušava da ga spreči da odbaci svoj život.

4. Tu sam pred tobom (2016.)

Vil (Sem Klaflin) ostao je paralizovan nakon nesreće s motorom i odlučan je u želji da ode na eutanaziju u Švajcarsku. Kada Lu (Emilia Klark) postane njegova negovateljica, ona je jednako odlučna dokazati mu da je život, ipak, vredan življenja. A, mi smo poprilično sigurni da će vam uz ovaj film trebati ceo paketić maramica.

5. Moja devojka (1991.)

Makoli Kalkin i Ana Člumski su Tomas i Vejda. Vada je devojčica na pragu puberteta čiji se život u leto 1972. okreće naglavačke, a u svemu tome prati je njen verni prijatelj Tomas.

6. Marli i ja (2008.)

Bračni par (Dženifer Aniston i Oven Vilson) udomi vrlo nestašnog labradora koji postane sastavni deo njihove porodice, a bez obzira jeste li ljubitelj pasa ili ne, ovaj film nateraće vam suze na oči.

7. Čuvar svoje sestre (2009.)

Već i sam pogled na temu ovog filma daje do znanja da bi moglo biti suza. Devojčica Ana napravljena je u epruveti kako bi, kada se rodi, bila odgovarajući donor za svoju stariju sestru koja boluje od leukemije. Sa 13 godina Ana odluči da želi zdravstveno ostamostaljenje od svojih roditelja kako više ne bi bila prisiljena odlaziti na operacije koje su potrebne da njena sestra ostane živa.

8. Sedam duša (2008.)

Film je o čoveku (Vil Smit) sa tajnom zbog koje kreće na neobično putovanje iskupljenja, tokom kojeg će zauvek promeniti živote sedam stranaca.

9. I dalje Alis (2014.)

Profesorki Alis Holand (Džulijen Mur) dijagnostifikovana je Alzheimerova bolest, a kako bolest napreduje to utiče, ne samo na njen život, već i na sve ljude oko Alis. Brutalna priča o okrutnoj bolesti glumici Džulijen Mur donela je Oskara, a vas će sigurno ostaviti u suzama.

10. Vreme nežnosti (1983.)

Priča koja se provlači na razdoblje od 30 godina je priča o složenom odnosu udovice Aurore i njene kćerke Eme. Obe traže ljubav i dok se Aurora zabavlja s harizmatičnim bivšim astronautom, Ema se udala za učitelja, ali najbitniji deo priče je ženski odnos.

11. Devojka koju sam voleo (1973.)

Robert Redford i Barbara Strejsend u glavnim ulogama već su dovoljan razlog za gledanje ovog filma. Priča je o suprotnostima koje se privlače, sve dok se to ne promeni. Ovaj klasik o ljudima koje razdvajaju stavovi i uverenja tera suze na oči.

12. Hačiko - priča o psu (2009.)

Profesor Parker Vilson (Ričard Gir) u snežnoj noći spasi prekrasno štene i između njih se razvije čvrsto prijateljstvo. Dodatnu čar ovoj priči daje činjenica da se film temelji na istinitoj priči čija se radnja događala u Tokiju 1920-ih, kada je jedan pas jednu celu deceniju na železničkoj stanici čekao svog vlasnika koji je preminuo. Jasno vam je u kojem smeru ide ova priča, kao i da će vam krenuti suze.

13. Ljubavna priča (1970.)

Film je koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim i uz koju su mnogi plakali. Dženi (Ali Mekgrou) i Oliver (Rajan o Nil) venčaju se uprkos klasnim razlikama i negodovanjima porodica, a onda Dženi dijagnostifikuju tešku bolest. Legendarni filmski kritičar Roger Ebert rekao je da se radi o filmu za koji će vam trebati dosta maramica, tako da - pripremite se.

14. Dečak u prugastoj pidžami (2008.)

Tokom Drugog svetskog rata 8-godišnji Bruno i njegova porodica napuštaju Berlin i nastanjuju se u blizini koncentracijskog logora u kojem je njegov otac zapovednik. Usamljeni Bruno, koji dane provodi lutajući, kroz bodljikavu žicu sprijatelji se s dečakom u prugastoj pidžami iz koncentracijskog logora. Ovo je film koji slama srce.

15. Beležnica (2004.)

I na kraju neizbežni "The Notebook". Većina vas je verojatno pogledala priču o zabranjenoj romansi siromašnog radnika i mlade bogatašice, ali ovaj film jedan je od onih koji se bez problema gledaju i drugi, pa i treći put... I uz koje se plače. Tako da pripremite maramice još jednom i uživajte u sada već kultnoj romantičnoj drami.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs