naši predlozi

5 prazničnih aktivnosti u kojima možete uživati kod kuće: Uposlite ruke, zabavite porodicu! (FOTO)

Umesto da sad planiramo gde ćemo putovati i s kim ćemo ići na novogodišnje žurke, stvarna situacija je ipak malo drugačija. Teško je išta planirati unapred i nije baš zahvalno previše se fokusirati na nemoguće, već je bolje uraditi ono što je do vas da se zabavite i obeležite prazničnu sezonu. I to je moguće, čak i u kućnim uslovima, a šta su naši predlozi, pročitajte u nastavku.

Zanimljivosti
Autor:
5 prazničnih aktivnosti u kojima možete uživati kod kuće: Uposlite ruke, zabavite porodicu! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Priprema raznih đakonija

foto: Shutterstock

Hladno je, zatvoreni ste u kući, praznici su, čime se baviti? Pripremom prazničnih specijaliteta, naravno! Ima toliko ideja koje možete isprobati ili ponoviti, pre svega stari svečani recepti mama i baka, ali tu su i nove ideje sa interneta. Kolačići, peciva, hlebovi, deserti sa dekoracijom, a naravno možete se posvetiti i slanim specijalitetima sa nekom prazničnom notom, bilo da je u pitanju način serviranja ili posude sa specijalnim detaljima. A za one najupornije i najstrpljivije, predlažemo pravljenje kućice od medenjaka kao najveći kulinarski projekat.

Maraton filmova

foto: Profimedia

Broj prazničnih, naročito novogodišnjih i božićnih, filmova raste iz godine u godinu, tako da je izbor zaista ogroman. Tu su neki klasici koji se ponavljaju na televiziji iz godine u godinu, osvežavajuće i simpatične animacije za celu porodicu, kao i novi filmovi koji će idealno ići uz omiljeni topli napitak i gorepomenute slatke i slane poslastice. Jedno upozorenje – kad krenete sa maratonom ovih filmova, biće teško stati, zato oprezno!

Napravite venac za vrata

foto: Shutterstock

Pored raznih ukrasa za kuću, poput lampica i kuglica, venčići za vrata ili neko drugo mesto mogu dodatno ulepšati atmosferu. Oni se mogu kupiti gotovi, ali zanimljivije može biti da ih sami napravite od materijala po izboru. Postoje mnoga tekstualna i video uputstva na koja se možete nadovezati nekom svojom originalnom idejom. Verujte nam da je to odličan način za razonodu i aktivaciju, a na kraju ćete biti ponosni na svojih ruku delo.

Ištrikajte praznični džemper

foto: Shutterstock

Ovo se možda neće dopasti svima kao ideja, ali zašto ne biste probali nešto novo, što opet ima praktične i simpatične rezultate? Božićni džemperi su deo praznične atmosfere, pa makar ih nosili samo u kući. Ovde ponovo možete nabaviti materijal koji zamislite, uključujući raznobojno pletivo, dugmad, trakice i onda pratite video uputstva ili se vodite savetima prodavca. Malo veći i hrabriji poduhvat, ali nešto što će biti vrlo zanimljivo isprobati.

Dobitna kombinacija vina i sira

foto: Shutterstock

Jeste da smo već spomenuli hranu, ali ovde je u pitanju posebno zadovoljstvo kombinovanja vina sa nekom novom vrstom sira. Izaberite neku flašu koju niste probali do sada i tome dodajte bar nekoliko vrsta sira, tako da nepcima priredite zanimljivo iskustvo. Možete se odlučiti i da kuvate vino, usput po želji dodajući začine, a sve to može da se služi uz razne vrste krekera, štapića ili voća. Zvuči primamljivo, zar ne?

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs