neprolazni

Top 7 filmova za hladne dane jeseni: U isto vreme će vas nasmejati i rasplakati! (VIDEO)

Obožavamo romantične komedije, a svaki put kada uronimo u jesen, melanholično volimo da se ušuškamo pod ćebe i da pustimo omiljeni film. Ovog puta izabrali smo nekoliko filmova koji će vas u isto vreme nasmejati i rasplakati.

Filmovi
Autor:
Top 7 filmova za hladne dane jeseni: U isto vreme će vas nasmejati i rasplakati! (VIDEO)
Scena iz fima "Ja u ljubav verujem", Foto: Profimedia

LA LA LAND

Dejmijen Šazele u ovom filmu spojio je elemente mjuzikla sa svim karakteristikama romantične komedije. Film koji se dugo čekao, sjajno je odjeknuo i kod publike i kod kritike, a kroz celi film menjaće vam se emocije – od najveće sreće do neutešne tuge. Vizuelno predivan, sa snažnom porukom – ovaj film zapisao se visoko na listu omiljenih filmova svih generacija.

NEDORILJIVI

Ovo je film na koji je nemoguće ne pustiti suzu, a istovremeno će vas ugrejati oko srca i nasmejati do suza. Nakon nesreće na paraglajdingu bogati aristokrata Filip unajmi mladića imenom Dris kao negovatelja. Budući da je Dris iz radničke porodice i nedavno pušten iz zatvora, on je, ukratko, najmanje odgovarajući kandidat za taj posao. Prijateljstvo između dva naizgled nespojiva lika s toliko dobro razrađenim likovima uvrstila je ovaj film na vrh lestvice najboljih francuskih filmova.

4 VENČANJA I SAHRANA

Suzdržani Englez (Hju Grant) susreće atraktivnu Amerikanku Keri na jednom venčanju i zaljubi se u nju, ali njegova nesposobnost izražavanja osećanja prepreka je za razvijanje veze – uprkos tome što se ponovo susreću. Jedan jedini i neponovljivi kralj romantičnih komedija Hju Grant u ovom filmu jednostavno je neodoljiv.

JA U LJUBAV VERUJEM

Evo nas na još jednoj uspešnici već spomenutog Hju Granta. Ovaj film je po mnogočemu poseban, a neke od posebnosti su svakako lokacije snimanja. Plava vrata iz filma postala su mnogima omiljena turistička destinacija pri poseti Londonu. Film je vizuelno predivan, a montaža kadrova u kojima se prikazuje protok vremena i promena godišnjih doba neretko su i odličan školski primer mladim filmašima i montažerima.

BELEŽNICA

Još jedan glumac čiji smo film stavili na listu je Rajan Gosling, i to u romantičnoj drami koja nas uvek razveseli snagom ljubavi i požrtvovnosti, ali i rastuži besmislenošću života i obeshrabrenim odlukama.

NEOBIČNA PRIČA O BENDŽAMINU BATONU

Ovaj film je sam po sebi toliko specifičan da definitivno spada na listu onih filmova koje uvek iznova volimo da pogledamo. Što zbog sjajne glumačke postave, što zbog priče koja je sve samo ne obična. Finčerova uspešnica prati Breda Pita kako stari unazad. Film je svoevremeno nominovan za 13 Oskara, od kojih je osvojio 3.

VENČANJE MOG NAJBOLJEG PRIJATELJA

Džulijan (Džulija Roberts) je tokom koledža prekinula vezu s Majklom, ali uz dogovor da će se venčati jedno s drugim ako u 28. još uvek budu samci. Kada Majkl (Dermot Malnuri) nazove Džulijan upravo pred njen 28. rođendan, ona odmah pomisli da će je zaprositi. Ali, okrutna stvarnost je drukčija – Majkl joj, naime, donosi vest da će za tri dana oženiti novu odabranicu svoga srca, lepu Kimberli (Kameron Dijaz). Džulijan ne preostaje ništa drugo nego da uzme stvar uz svoje ruke i spreči venčanje. Film prepun komičnih situacija istovremeno će vas i nasmejati i rasplakati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs