saznajte više

Parižani odlučili: Ovo su filmovi koji prenose atmosferu najromantičnijeg grada na svetu! (FOTO)

Ovi odabrani naslovi najbolje prenose njegovu atmosferu

Filmovi
Autor:
Parižani odlučili: Ovo su filmovi koji prenose atmosferu najromantičnijeg grada na svetu! (FOTO)
Scena iz filma" Čudesna sudbina Amelije Pulen", Foto: Profimedia

Početkom oktobra, Netfliks je lasnirao seriju Emili u Parizu u režiji legendarnog Darena Star-a koji je napisao seriju Seks i Grad.

Glavni lik, koga glumi Lili Kolins, se seli iz Čikaga u Pariz da bi tamo započela karijeru i suočena je sa burnim pariskim životom. Kostime za projekat dizajnirala je sama Patriša Fild - tvorac kultnih stajlinga Keri, Samante, Mirande i Šarlot. Međutim, serija je već kritikovana zbog stereotipa o Francuzima i zastareloj garderobi glavne junakinje. Izlazak ionako skandalozne serije bio je povod za proučavanje: pitali su 38 hiljada Parižana o njihovim omiljenim filmovima i TV emisijama, koji najtačnije prikazuju njihov rodni grad i njegove stanovnike.

8 filmova zbog kojih se svaki put ponovo zaljubimo u Pariz! (VIDEO)

Među najboljim filmovima na engleskom jeziku bili su Ponoć u Parizu (2011) i crtani film Ratatuj (2007). Uprkos lošim komentarima u vezi sa serijom Emili u Parizu ona je osvojila treće mesto. Filmovi Mačke iz visokog društva i Džuli i Džulija zaokružuju prvih pet.

Prema studiji, samo dva odsto Parižana veruje da nikada nisu videli film ili TV emisiju na engleskom jeziku koji tačno odražavaju atmosferu njihovog grada.

Najbolji filmovi o Parizu na francuskom, prema rečima samih Parižana, su Pariz, volim te! i Čudesna sudbina Amelije Pulen. Takođe su zabeležili filmove Mržnja, Zovi mog agenta i 1+1+1.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs