Koncerti

Nemanja Radulović 4. i 6. februara na Kolarcu

Najpoznatiji srpski violinista održaće dva dobrotvorna koncerta na Kolarčevoj zadužbini, na kojima će predstaviti novi CD sa delima Nikola Paganinija
Događaji 15.01.2014. - 15:49h Autor: Tanjug
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

U svetu najslavniji i najtraženiji srpski violinista Nemanja Radulović pored već rasprodatog koncerta 4. februara u Kolarčevoj zadužbini održaće i drugi koncert, 6. februara.

 

Karte za tradicionalni koncert popularnog violiniste u okviru ciklusa Velikani svetske scene su prodate u rekordnom roku koji se merio minutima. Ulaznice za drugi koncert, sa istim programom, biće puštene u prodaju u petak, 17. januara.

 

Iako je koncertni kalendar Radulovića prepunjen, kako je sam izjavio, nije mogao da se ogluši na nebrojene mejlove publike iz čitave Srbije koja je razočarana, jer više nema karata, a čitavu godinu čekaju na njegov koncert.

 

Na dva koncerta u Kolarčevoj zadužbini Radulović će predstaviti svoj novi CD koji je snimio za Dojče gramofon, kompilaciju dela Nikola Paganinija. Kompakt disk je snimio sa RAI orkestrom iz Italije i japanskim dirigentom Eiđi Oue, pijanistkinjom Lore Pavrkan i svojim ansamblom Đavolji triler.

 

Na beogradskom koncertu muziku sa CD izvešće sa Simfonijskim orkestrom Radio televizije Srbije i dirigentom Bojanom Suđićem.

 

Oba beogradska koncerta su dobrotvorna, Radulović se kao i prethodnih godina odrekao honorara. Takođe Simfonijski orkestar RTS i dirigent Suđić sviraju bez honorara.

 

Ovi koncerti su prvi u nizu koje će muzičari održati širom sveta u okviru akcije pod nazivom "Koncerti za Kolarac" i prikupiti sredstva za novi klavir. Nakon Beograda prvi donatorski koncert održaće se 6. februara u Njujorku i 7. februara u Vašingtonu. Odazvali su se brojni srpski muzičari koji žive u SAD koji će svirati bez honorara.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...