Veze

Ne trčite pred rudu: Šest razloga da ostanete u vezi!

Žene su uglavnom te koje prelome i raskinu vezu kada on ne želi da ih oženi, živi sa njima ili kada ne želi da ih upozna sa roditeljima. Ovo su razlozi zbog kojih vredi da istrajete u vezi
Zanimljivosti 15.01.2014. - 17:45h Autor: index.hr
Foto: Shutterstok

Većina žena imala je onu jednu vezu u životu za kojom žali, jer se na kraju pokazala kao mnogo bolja od ostalih. Kada biste ih sada pitali za razlog tog raskida, vrlo verovatno biste čuli jedan od sledećih:

 

1

. Nije hteo da živi sa mnom

 

Mnoge žene imaju vremenski rok za svoju vezu sa muškarcem, pa sebi zadaju granicu da do te i te godine (za mnoge je to razdoblje od 1 do 3 godine) počnu da žive zajedno. Ako on još uvek ne predlaže ili odbacuje ideju o zajedničkom useljenju - vrlo verovatno da će devojka brzo odustati, a tako bi postupila većina žena. Zašto da ne raskinete? Muškarci vide veću sliku. Zašto da žurite, ako ćete zajedno provesti još dosta godina?

 

2. Nije hteo da me upozna sa roditeljima

 

Žene su pod mnogo većim stresom od muškaraca, kada je reč o braku. I dok su one zato spremne nakon nekoliko meseci da dovedu partnera kući i upoznaju ga sa svojima, i time pokažu kako ipak neće ostati same na svetu, muškarcima po prirodi treba više vremena i ne razmišljaju toliko o tome. Razlog da i nakon ovog "problema" ostanete u vezi je taj što muškarci često nemaju otvoren odnos sa roditeljima i njima je veoma teško da se otvore pred njima i dovedu devojku. Muškarac mora da bude 100 posto siguran da je veza ozbiljna, pa da devojku odvede kod roditelja, a to vredi da se čeka.

 

3. Nije je još zaprosio

 

Ovde opet pričamo o vremenskom ograničenju - ako trenutno ne spominje brak, to znači da te nikad neće zaprositi. Istina je da su žene mnogo pre muškaraca sigurne u svoje osećanja. Tako se gotova svaka žena oseća spremnom da se uda za svog partnera, pre nego je on spreman da se oženi. Dokle god te to ne muči do granice da se više ne osećaš voljeno i udobno u vezi, stvarno nema razloga za brigu. Sve u svoje vreme. Možda to upravo planira.

 

4. Nesigurnost

 

Svi smo ponekad nesigurni u sebe, pa se pitamo šta je naš partner video u nama. Ali kada te sumnje postanu preterane, većina žena je previše ponosna da ih otkrije svojim partnerima, pa im je lakše da raskinu. Takve nesigurnosti će se pojaviti i u drugim vezama, a ako je on dobar prema tebi, šteta bi bila da pustiš takvog muškarca, zar ne? Ako te voli, sve će učiniti kako bi te nesigurnosti ublažio.

 

 

5. Nije se osećala stalno uzbuđeno

 

"Drugi parovi su stalno negde napolju, srećni, nasmejani, nikad im nije dosadno..." Takvi parovi ne postoje. Istraživanja su pokazala da osećaj ljubavne euforije prestaje nakon 2 ili 3 godine. Tako je sa njim, tako će biti sa bilo kim. Upravo zato nema smisla upoređivati sadašnjost sa prošlim vremenima, zbog čega ćeš se osećati loše. Svaka faza ima nešto dobro.

 

6. Tvoja karijera

 

Lako je imati karijeru kad si sama. Ali kad je tu još jedna osoba, kao da se nešto prelomi te mislimo da moramo da biramo između ljubavi ili karijere. Sve je stvar samokontrole, odnosno dobre organizovanosti, pa se za sve uvek nađe vremena. Takođe, zdrava veza može da poboljša tvoju karijeru. Čemu onda komplikovati?

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...