Najekskluzivniji koncert

Bob Dilan održao koncert za samo jednu osobu

Zvezda švedske televizije Fredrik Vikingson ima je čast da čuveni Dilan peva samo za njega, a sve kao deo filmske serije Eksperimentiši sam
Muzika 26.11.2014. - 11:21h Autor: Tanjug
Foto: Reuters

Među najekskluzivnijim koncertima na svetu ovaj svakako zaslužuje prvo mesto: američki muzičar Bob Dilan i njegov bend održali su u nedelju koncert pred samo jednom osobom.

 

Srećni posetilac ovog ultra privatnog nastupa, održanog u Muzičkoj akademiji u Filadelfiji, bio je zvezda švedske televizije Fredrik Vikingson koji priprema seriju filmova o iskustvu pojedinca u događajima koji su predviđeni za veliku publiku.

 

Šveđanin je u izjavi za časopis Roling Stoun objasnio da će ovaj specijalni događaj biti deo filmske serije "Experiment Ensam" (Eksperimentiši sam).

 

Dilan, koji i u 73. godini i dalje nastupa, istog dana je u Filadelfiji održao još jedan koncert, ovog puta tradicionalniji, pred velikom publikom.

 

Pred 41-godišnjim Vikingsonom, koji je sedeo sam u drugom redu u koncertnoj dvorani, Dilan je, pak, izveo svega četiri numere, obrade hitova pionira rokenrola, poput "Heartbeat" Badija Holija i "Blueberry Hill" Fatsa Domina.

 

"Sve vreme sam se smešio kao da sam bio na ekstaziju. Vilica me je bolela satima posle koncerta jer nisam mogao da prestanem da se smešim", rekao je Vikingson.

 

On je kazao da nije otišao na koncert koji je Dilan održao kasnije u Filadelfiji, smatrajući da "ništa nije moglo da nadmaši" njegovo iskustvo. Umesto toga, proveo je veče u karaoke baru i pevao Dilanove pesme sa gostima.

 

"Dilanov koncert za jednu osobu" je sniman sa osam kamera, a 15-minutni dokumentarac će biti objavljen na JuTjubu 15. decembra.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...