Majstor borilačkih veština, filozof i glumac

Izložba povodom 40.godišnjice smrti Brusa Lija

Kratak, ali bogat život majstora borilačkih veština će narednih 5 godina biti izložen u hongkonškom Muzeju baštine
Događaji
07:32h
Izložba povodom 40.godišnjice smrti Brusa Lija
Foto: AP

U Hong Kongu je danas predstavljen medijski prikaz izložbe posvećene Brusu Liju (Bruce Lee), koja će biti otvorena sutra, povodom 40.godišnjice smrti legende kung fua.

"Zaista sam usbuđena. Ovo je prvi put da jedan veliki muzej u svetu priredi jednu ovako značajnu izložbu", kazala je tom prilikom Lijeva ćerka Šenon.

Izložba Brus Li: Kung Fu, Umetnost, Život, koja će u hongkonškom Muzeju baštine trajati narednih pet godina, sadrži više od 600 predmeta koje su ustupili kolekcionari i ljubitelji Brusa Lija iz celog sveta.

Posetioci će moći da vide sobu u kojoj je slavni majstor borilačkih veština vežbao, njegovu odeću i scenske kostime, fotografije, kao i njegovu tri i po metra visoku skulpturu. U okviru postavke će biti prikazivan i 3D hologram Lijevih poteza i udaraca.

Izložba će biti praćena i projekcijom dokumentarca The Brilliant Life of Bruce Lee (Briljantan život Brusa Lija) koji govori o kratkom, ali izuzetno bogatom životu slavnog majstora, filozofa i glumca.

Rođen u San Francisku, Brus Li je odrastao u Hong Kongu. Preminuo je 1973. sa svega 32 godine. Iako je snimio samo četiri filma, od kojih je najpoznatiji U zmajevom gnezdu, postao je idol mnogih generacija širom sveta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs