Samo svoja - multimedijalno podsećanje na vanserijski talenat

Sećanje na Sonju Savić u Fabrici

Večeras počinje izložba praćena filmovima i ličnim predmetima tragično preminule ikone zlatog doba filma nekadašnje Jugoslavije. Nesvakidašnja i neponovljiva Sonja je ponovo među nama, te ne propostute prilliku da joj još jednom odate počast.
Događaji 04.06.2013. - 17:17h

Pod nazivom Samo svoja: Sonja Savić, od 4. do 6. juna održaće se multimedijalni događaj posvećen životu i delu jedinstvene glumačke figure. Izložbu će pratiti pregled njenih najvećih filmskih ostvarenja, ali i njeni lični predmeti, slike i privatni video klipovi.

 

Podsećanja radi, multitalentovana Sonja Savić, poznata po svom specifičnom, promuklom glasu, bila je ikona 80-ih i najslavnijih godina jugoslovenske kinematografije. Preminula je 2008. godine od prekomerne doze heroina, ali je njeno delo nastavilo da živi. Filmovi Živeti kao sav normalan svet, Una, Šećerna vodica i Davitelj protiv davitelja vinuli su je u visine, dok se privatno klonila tabua, prezirala ih, živeći nekonvencionalno i van nametnutih društvenih pravila.

 

Film Sonja, koji je režirala Dragana Kanjevac, biće predstavljen večeras, u 20h, a ulaz je slobodan. Projekat su podržali SKCNS, Dom Omladine Beograd, galerija Nadežda Petrović iz Čačka i Bastards Production Beograd.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...